UZIMAO NOVAC ZA 'OBRADU KREDITA'

Prevarant s Viškova (34) na sramotan način prevario čak tridesetak ljudi, uzeo im lijepe svote novca

Foto: Unsplash

Osumnjičeni 34-godišnjak za kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju prijavljen je mjerodavnom državnom odvjetništvu

U nastavku kriminalističkog istraživanja nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom djelatnici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske sumnjiče ga za počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

“Naime, tijekom istraživanja je utvrđeno kako je 34-godišnjak kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Viškovu, s ciljem ostvarenja protupravne imovinske koristi, u razdoblju od lipnja 2019. do prosinca 2020. godine objavio lažni oglas o kreditiranju građana čime je doveo u zabludu i materijalno oštetio 32-oje hrvatskih državljana.

Potpisujući s navedenim osobama lažni ugovor o kreditiranju, uzeo im je novac za obradu tzv. kredita, a koji nikada nisu ostvareni. Tako ih je materijalno oštetio za oko 7350 eura.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju, protiv osumnjičenog 34-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari