POTVRĐENO ZA RTL

Policija upala u Geodetski fakultet. Istražuju nabavku luksuzne jahte i automobila EU novcem

Foto: RTL

Podsjetimo, dekan fakulteta prof. dr. sc. Almin Đapo nedavno je slučaj prokomentirao s RTL-ovim reporterom Markom Šiklićem

U prostorije zagrebačkog Geodetskog fakulteta tijekom srijede ujutro upali su policijski službenici, potvrđeno je za Danas.

Izuzimali su naime dokumentaciju o EU projektima preko kojih je fakultet nabavljao luksuzne automobile i jahtu. Riječ je o svim dokumentima na dva različita projekta Europe – preko jednog je nabavljen brod, a preko drugog automobil. Dekan fakulteta je bez komentara, s obzirom na to da je policijska istraga u tijeku.

Podsjetimo, dekan fakulteta prof. dr. sc. Almin Đapo nedavno je slučaj prokomentirao s RTL-ovim reporterom Markom Šiklićem.

“Uopće se ne radi o jahti, radi se o brodu, o plovilu. Jahta bi bila da je ona luksuzna, a ovdje se radi o plovilu od devet metara. Brod jest velik, zato što mora zadovoljiti određene specifikacije. Ne možete u kaiću isploviti, recimo, do Visa i očekivati da ćete preživjeti. Brod ima devet metara, na njega stavljate tri milijuna kuna vrijednu opremu za istraživanje. To je skupocjena oprema koja je nabavljena kroz EU projekt da bi se provodila specifična istraživanja. To ne možete štapom”, rekao je tada. Upitan je li mogao kupiti jeftiniji brod, govori kako su u specifikacijama dobili toliki iznos i njega su potrošili.

Više pročitajte OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari