OTKRIVENA JE

Prevarantica (47) Riječaninu i Istrijanu uzela novac a nije dostavila obećano vozilo

Foto: Riportal

Za 47-godišnjakinjom su bile raspisane dvije potrage, PU primorsko-goranske i Pu istarske, a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i pronevjere, stoji u priopćenju policije.

U petak, 14 listopada, oko 6.45 sati na graničnom prijelazu Rupa, prilikom kontrole putnika i vozila za ulazak u RH, otkrivena je 47-godišnja hrvatska državljanka za kojom su bile raspisane dvije potrage, a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i pronevjere.

Nakon uhićenja osumnjičenica je privedena u I. policijsku postaju Rijeka na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je u kolovozu ove godine objavila oglas za prodaju osobnog vozila i prilikom dogovaranja kupoprodaje prijevarom oštetila 63-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Naime, oštećenik se javio na oglas i uplatio 47-godišnjakinji traženi predujam nakon čega je 47-godišnjakinja prestala komunicirati s kupcem, a vozilo mu nije dostavila. Time ga je materijalno oštetila za oko četiri tisuće kuna. Završetkom istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, 47-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Protiv 47-godišnjakinje se vodi kazneni postupak i u Policijskoj upravi istarskoj poradi sumnje u počinjenje kaznenog djela pronevjere.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari