Preživjela udar vlaka: ‘Grebala sam po limu kako bih izašla iz auta, krv mi se slijevala niz lice’

Do nesreće je došlo u nedjelju u 17.37 sati u Kloštru Vojakovačkom, na dijelu Brezov Most

Da je imala sreću kakvu rijetki dožive svijesna je Ružica Beara (54) iz Križevaca na čiji je automobil u nedjelju navečer na pruzi kraj Vojakovačkoga Kloštra naletio putnički vlak. Prijelaz na kojemu je stradala osiguran je svjetlosnom i zvučnom signalizacijom. Ružica kaže da nije ništa vidjela ni čula.

“Uvjerila sam se da nema vlaka, a nisam ni čula nikakav signal, i nastavila. Osjetila sam strahovit udarac i poslije toga nisam se ničeg sjećala. Nekoliko minuta bila sam bez svijesti. Kad sam se probudila, nisam znala gdje sam i što me zadesilo. Rukama sam grebala oko sebe, a krv mi se iz nosa spuštala po licu. Napokon sam osjetila strujanje zraka sa stražnje strane automobila, koji je bio na krovu, i tuda sam izašla. Automobil je bio na krovu 20-ak metara od pruge”, prisjetila se Ružica za 24 sata muke koju je prolazila.

Iako se točno ne sjeća što je uslijedilo, kaže kako misli da se njezin Polo nekoliko puta okrenuo. Potom je pješke krenula prema prijelazu, gdje je stajao drugi automobil s upaljenim svjetlima.

“Došla sam do vozača, koji me u nevjerici gledao, i zamolila ga da nazove policiju i Hitnu. Kazao mi je kako je to napravio. Ubrzo je stiglo vozilo Hitne, kojim su me prevezli prvo u Dom zdravlja Križevci, a potom u Opću bolnicu u Koprivnicu. Imam slomljen nos i natučeno tijelo, ali najvažnije je da sam preživjela”, rekla je žena.

Podsjećamo, do nesreće je došlo u nedjelju u 17.37 sati u Kloštru Vojakovačkom, na dijelu Brezov Most, kada je, prema policijskom izvještaju, vozačica (54) upravljala VW Polom križevačkih registracija. Zbog nepropisnoga kretanja automobila preko pružnog prijelaza putnički vlak, kojim je upravljao strojovođa (27), prednjim je dijelom udario u stražnji dio automobila. Od siline udarca Polo je odbačen izvan kolnika te je udario u prometni znak. Vozačica je ozlijeđena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari