MULJAO DI JE STIGAO

​Prijavljen za dva kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Foto: Riportal

Prijevarom u gospodarskom poslovanju 40-godišnjak je oštetio trgovinu iz PGŽ-a, a svojoj tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 52 000 kuna, uz to nije vodio ni poslovne knjige 

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je u svojstvu vlasnika i direktora trgovačkog društva sa sjedištem u Istarskoj županiji,  a s ciljem ostvarenja protupravne imovinske koristi za svoje društvo u prosincu prošle 2021. godine doveo u zabludu odgovornu osobu trgovine s područja Primorsko-goranske županije kojoj je prilikom kupoprodaje više klima uređaja umjesto računa o uplati, dostavio naloge za plaćanje u najavi.

Isto je učinio kako bi mogao preuzeti spomenute predmete, a potom je naloge stornirao tako da klima uređaje nikad nije platio iako je to obećavao u narednim mjesecima. Na ovaj način 40-godišnjak je oštetio trgovinu iz PGŽ-a, a svojoj tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 52 000 kune.

VIDEO DANA:

Pored toga, istraživanjem je utvrđeno da u razdoblju između 1. siječnja 2021. i 30. lipnja 2022. nije vodio poslovne knjige, koje je bio u obvezi voditi kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke.

Po završetku istraživanja, 40-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari