Proteklih dana zabilježeno čak 13 slučajeva nedozvoljenog glisiranja, u prekršajima prednjače Nijemci

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell/ Ilustracija

Tijekom proteklih nekoliko dana djelatnici posada Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježili su 13 prekršaja nedozvoljenog glisiranja.

Tako su u akvatoriju otoka Krka, Malog Lošinja i Raba u prekršaju  zatečena plovila kojima je upravljalo osam njemačkih državljana, zatim dva slovenska državljana te po jedan austrijski, češki i talijanski državljanin koji su glisirali uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara. Sukladno odredbama Pomorskog zakonika, radi glisiranja unutar zabranjenog pojasa, svim  zatečenim nautičarima u prekršaju izrečene su novčane kazne.

Pored navedenih prekršitelja, na području rapskog akvatorija zatečen je i austrijski državljanin koji je bez potrebnih dozvola za sportski ribolov udicom lovio ribu. Stoga je novčano sankcioniran prema odredbama Zakona o morskom ribarstvu.

Zbog podizanja većeg stupnja opće sigurnosti na moru, službenici pomorske policije nastavit će kontinuirano provoditi nadzor i poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja eventualnih ugroza i nesreća na moru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari