POGINULO 12, OZLIJEĐENO 32

Video | Putnik poljskog autobusa: ‘Gotovo svi u autobusu su u to vrijeme spavali’

Kamere HAC-a snimile su autobus neposredno prije nesreće. Ništa ne ukazuje na problem. No, onda , sedam minuta kasnije – potpuni užas…

Mirno su spavali ne sluteći da se mnogi od njih iz tog sna neće probuditi. Čak 12 osoba autobusom je otišlo na put bez povratka. Neki su ipak imali više sreće, izvještava Ružica Đukić za RTL.hr.

Roman je operiran danas u bolnici Dubrava.

“Putovali smo autobusom u Međugorje. Bili smo u blizini Zagreba kad je vozač iskrenuo autobus na stranu”, kaže Roman Wilenski, putnik iz autobusa.

Na pitanje je li vozač zaspao odgovorio je:

“A vjerojatno je. Bilo je oko pet sati i trideset minuta ujutro. Gotovo svi u autobusu su u to vrijeme spavali.”

No je li doista zaspao i onaj koji to jedini nije smio učiniti ili je nešto drugo dovelo do jedne od najtežih nesreća ikada na našim cestama? Tragova kočenja na cesti nema. Što se dogodilo pitanje je koje danas postavljaju svi.

Kamere HAC-a snimile su autobus neposredno prije nesreće. Ništa ne ukazuje na problem. No, onda , sedam minuta kasnije – potpuni užas…

5 sati i trideset minuta. Autobus je sletio s ceste na potezu od Brezničkog Huma do Komina, u smjeru Zagreba. U jednom trenutku se naginje, struže jednom stranom po cesti, udara u ogradu, prevrće se i završava u jarku.

Ubrzo sve žurne službe izlaze na teren.

“Jutros u pet sati i 35 minuta je centar 112 dobio prvu informaciju o tome da se na autocesti A4 dogodila strašna, rekao bih, prometna nesreća. Informaciju smo dobili od državljanke Poljske koja je bila u autobusu”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ozlijeđeni su prevezeni u pet bolnica u Zagrebu, Čakovcu i Varaždinu.

“Ono što želim reći je da su jutros sve službe postupile hitno, promptno. Prošlo je 13 minuta od poziva do dolaska prvog tima hitne pomoći iz Novog Marofa. Nakon toga je uslijedila intervencija 16 vozila”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

U autobusu je među hodočasnicima bilo i šest časnih sestara te trojica svećenika. Jedan od njih je i ovaj, hospitaliziran je u bolnici Varaždin. Iako ne zna da je ova zračna sirena samo probna, kao i svake prve subote u mjesecu, ne boji se i ne pita zašto svira. Njemu se najveći užas pred očima već odvio, izvještava Ružica Đukić za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari