PLOVILO POTONULO

TRAGEDIJA U ISTRI Sudarila se dva plovila s Nijemcima, jedna žena je poginula

Ostali su neozlijeđeni, osim jedne starije osobe koja je potražila liječničku pomoć zbog stanja šoka

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je o pomorskoj nesreći sa jednom smrtno stradalom osobom, u moru kod otočića Fenoliga.

Prema dostupnim informacijama do sudara dvaju plovila došlo je na udaljenosti 500 metara jugozapadno od obale otoka Fenoliga, pri čemu je jedna osoba, nažalost, smrtno stradala dok je druga osoba sa istog plovila pretrpjela tjelesne ozljede i prevezena je u Opću bolnicu Pula.

Službenici Lučke kapetanije Pula informaciju o sudaru dvaju plovila, oba pod zastavom Republike Njemačke, zaprimili su danas, 6. kolovoza u prijepodnevnim satima.

Plovilo na kojemu je boravila smrtno stradala osoba potonulo je na mjestu sudara te se priprema izron sa morskoga dna i tegalj na siguran vez.

U tijeku su istražne radnje koje provode službenici Lučke kapetanije Pula, policijski službenici te Županijsko državno odvjetništvo, kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ove pomorske nesreće.

Kako je ranije javio Glas Istre, prema prvim informacijama na jednom plovilu koje je sudjelovalo u sudaru bilo je šest osoba, a na drugom dvije.

Informaciju je potvrdio i MUP, koji je javio da se nesreća dogodila oko 11 sati na području Premanturskog zaljeva, da su se sudarila dva plovila i da je jedna osoba preminula.

Preminula žena

Kako Glas Istre neslužbeno saznaje, plovilo na kojem je bilo šest ljudi je potonulo i na njemu se nalazila žena (44) koja je preminula. Nije preminula od utapanja, već od teških ozljeda zadobivenih u sudaru. Ostali su neozlijeđeni, osim jedne starije osobe koja je potražila liječničku pomoć zbog stanja šoka.

Na drugom plovilu, koje nije potonulo i na kojem su bile dvije osobe, također nije bilo ozlijeđenih. Oni su pokupili četvero putnika s plovila koje je potonulo, uključujući nesretnu ženu kojoj nije bilo pomoći.

Odvezil su je u Marinu Veruda gdje joj je hitna pomoć pokušala pomoći. Hitna je dobila poziv u 11.01. Preostale osobe s potonulog broda pokupilo je plovilo koje je naišlo. Sve osobe koje su sudjelovale u ovoj nesreći su Nijemci. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari