RAZBOJNICIMA OTEŽAN „POSAO“: Policijski službenici educirali djelatnike riječkih kladionica o ponašanju u opasnim situacijama!

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 9. do 11. ožujka u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, policijski službenici Odjela prevencije PU primorsko-goranske organizirali su i proveli edukaciju za šezdesetak djelatnika tvrtki „Super Sport“ i „Germania kladionica“, većinom s područja Rijeke.

Edukacija je održana na temu prevencije kaznenih djela s elementima nasilja, s naglaskom na kazneno djelo razbojništva. Prisutni djelatnici upućeni su kako prepoznati sumnjivo ponašanje te procijeniti moguću opasnost, zatim s načinima izvršenja i mogućim počiniteljima, kao i s drugim bitnim elementima ovih kaznenih djela.

Posebno je naglašena važnost poduzimanja odgovarajućih preventivnih mjera, kao što su primjena odgovarajućih prostorno-tehničkih i organizacijskih mjera te mjera tehničke i fizičke zaštite. Isto tako, djelatnici su upoznati i sa sustavom e-Policija koji im omogućava da u slučaju kada prijete „sumnjivo“ ponašanja, korištenjem odgovarajućih aplikacija za tzv. pametne telefone to odmah dojave policiji slanjem fotografija ili snimki na portal MUP-a.

Osim toga, djelatnicima kladionica dane su upute kako se ponašati nakon što je počinjeno kazneno djelo, primjerice razbojništvo, zatim o obvezi izvješćivanja te postupanja na mjestu događaja do dolaska policije, kao i druge korisne upute i savjeti. Dio korisnih uputa i savjeta odnosio se i na njihova prava i obveze prema važećim zakonskim odredbama, a koja imaju bilo da su oštećenici, žrtve ili svjedoci.

Djelatnici spomenutih tvrtki ocijenili su kako im je ovakva edukacija potrebna, a znanja koja su na ovaj način stekli korisnim u svakodnevnom radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari