TROJE PREVARANATA

Riječani i Zadrani reprogramirali aparate na sreću! Uzeli najmanje 100 tisuća kuna, a poznato je i kako im je to uspjelo

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Istragom je utvrđeno da je 39-godišnja zaposlenica u automat klubu na zadarskom području, po prethodnom zajedničkom dogovoru, lani u kolovozu omogućila preostaloj dvojici da iz dva aparata za igre za sreću uklone originalne memorijske module

Zbog sumnje da su reprogramiranjem aparata za igre na sreću u automat klubu na zadarskom području mijenjali koeficijente isplatnosti dobitaka i tako si prisvojili najmanje 100.000 kuna, zadarska policija uhitila je troje prevaranata.

Policijski službenici Kriminalističko-obavještajnog odjela Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad ženskom osobom u dobi od 39 godina te dvije muške osobe u dobi od 41 i 51 godina zbog počinjenja kaznenih djela iz domene kaznenih djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu trgovačkog društva sa sjedištem na širem riječkom području.

Po zajedničkom dogovoru

Kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 39-godišnjakinja kao zaposlenica u automat klubu na širem zadarskom području, po prethodnom zajedničkom dogovoru, tijekom kolovoza prošle godine omogućila dvojici osumnjičenika da iz dva aparata za igre za sreću uklone originalne memorijske module te u iste utore ulože prepravljene module, kako bi izmijenili i učinili neuporabljivim originalne računalne podatke, a uz pomoć reprogramiranih memorijskih modula koje je posjedovao i reprogramirao 51-godišnjak. Na navedeni način su manipulirali računalnim podacima dva automata za igre na sreću, uslijed čega je došlo do odstupanja od uobičajenog koeficijenta isplatnosti dobitaka.

Uz pomoć izmijenjenih računalnih podataka na dva aparata za igre na sreću. 07. kolovoza prošle godine, osumnjičena je u dva navrata podignula nepripadajuće dobitake, svaki u novčanom iznosu od 20 tisuća kuna, koje je zadržala za sebe.

Nadalje, 41-godišnjak je u studenom prošle godine uz pomoć tako izmijenjenih računalnih podataka na dva aparata za igre na sreću u tri navrata podizao nepripadajuće dobitake, u ukupnom iznosu većem od 64 tisuću kuna.

Višemjesečno opsežno kriminalističko istraživanje

Tijekom višemjesečnog opsežnog kriminalističkog istraživanja proveden je očevid te vještačenja aparata kao i druge potrebite mjere i radnje, a temeljem Naloga Županijskog suda u Zadru na širem riječkom i biogradskom području, jučer su provedene pretrage doma i drugih prostorija te vozila koje osumnjičeni koriste, gdje su pronađeni i oduzeti predmeti kaznenog djela.

Zbog sumnje da su počinili ukupno sedam kaznenih djela “Računalna prijevara”, protiv svih troje osumnjičenih, nadležnom državnom odvjetništvu podnesene su kaznene prijave, dok je protiv 51-godišnjaka podnesena i kaznena prijava zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela „Zlouporaba naprava“, te su jučer, 25. listopada u večernjim satima predani u pritvorsku jedinicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari