RADNICI MOBILNOG OPERATERA

Došli na edukaciju u Split, završili u bolnici: Mladići pretukli radnike palicama, mislili da su navijači

Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Došli u Split na edukaciju, a završili na Hitnom kirurškom prijemu KBC-a Split. Dvojica radnika poznatog mobilnog operatera doživjeli su pravi šok, javlja Slobodna Dalmacija.

U bolnici su završili zbog registarske oznake koja počinje sa “ZG”, a koja se nalazila na vozilu iz kojeg su izašli netom prije su napadnuti – iz zasjede, i to teleskopskim i gumenim palicama.

Prošli petak, dan prije derbija Hajduka i Dinama, u Ulici Šime Ljubića na Trsteniku napadnuta su dva muškarca, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske. Jedan je završio s teškim ozljedama glave, a drugi s lakšim tjelesnim ozljedama.

Muškarci nisu opljačkani, niti su prije napada imali sukob – tako da policiji nisu mogli dati objašnjenje zašto su postali žrtve nasilnika.

No policija je odmah po zaprimljenoj dojavi o napadu započela s istraživanjem. Istog su dana uhitili tri osobe – 20-godišnjaka, 18-godišnjaka i jednog maloljetnika.

Istraživanje i pretraga mobitela i stanova pokazala je kako se grupa uhićenih nasilnika nije slučajno našla na tom parkiralištu. Pronađena je skica na kojoj su bili označeni položaji kraj pojedinih splitskih hotela na kojima su se organizirale “sačekuše”.

Osim položaja na kojima su trebali čekati u zasjedi, označene su bile i putanje bijega. Meta su bile osobe koje su se dovezle vozilima zagrebačkih registracija i koje su mladićima u zasjedi izgledale kao navijači protivničkoga kluba.

Napadači su procijenili da je upravo o tome riječ u slučaju dvojice na koje su nasrnuli na parkiralištu. Naknadno je utvrđeno kako su njih dvojica došla u Split po radnom nalogu na edukaciju jer su djelatnici poznatoga mobilnog operatera, a ne zbog utakmice.

Napadači su to saznali nakon što su uhićeni i dovedeni na ispitivanje. Trojica uhićenih nasilnika prijavljena su za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda i pomaganja u izvršenju kaznenog djela.

Kriminalističko istraživanje tog slučaja je i dalje u tijeku jer ih je u grupi bilo više od troje. Skica je priložena u dokazni materijal na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari