PODNIJET OPTUŽNI PRIJEDLOG

Riječanin (49) ”mrtav pijan” vozio centrom grada; Ostao bez vozačke i ”zaradio” paprenu kaznu…

Ilustracija: Riportal

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 57 lakših prometnih  nesreća

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 57 lakših prometnih  nesreća, u kojima je 11 osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 599.200 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, jedan strani državljanin, ali i sedam alkoholiziranih vozača.

Alkotestirana su 193 vozača, od kojih je kod njih 14 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg,  a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 11 bilo je u dobi iznad 35. godine života, četiri vozača su bila u dobi između 25. i 35. godine života, a jedan je bilo u dobi između 18. i 25. godine života.

U istom razdoblju jedna od najvećih koncentracija alkohola  –  2,28 g/kg, izmjerena je 49-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila 19. veljače oko 00.35 sati u Kršinićevoj ulici u Rijeci.

Protiv spomenutog vozača podnijet je optužni prijedlog kojim je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 20.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom “B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari