NEMA KRAJA PREVARAMA

Riječanki (55) se na internetu javio ‘rođak njene prijateljice’. Uplatila mu je novac za podizanje ‘paketa’, ali je on tražio još i još…

Foto: Riportal

Policija je zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela prijevare na štetu hrvatske državljanke

Oštećena 55-godišnjakinja je u travnju na društvenoj mreži upoznala muškarca.

“On joj se lažno predstavio kao rođak njene prijateljice te je na njegovo traženje uplatila novac na bankovni račun kako bi on mogao podignuti paket obećavši da će joj vratiti posuđeni novac. Nakon uplate, muškarac je tražio još novaca, a oštećena na to nije pristala i tražila je obećani povrat uplaćenog novca za paket, no s obzirom da ga nije dobila, shvatila je da je prevarena te je događaj prijavila policiji.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, policija građanima savjetuje da prije odluke o kupnji ili investiranju putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim da budu vrlo oprezni i prije uplata provjere identitet osoba s kojima komuniciraju te ne plaćaju račune putem internetskih aplikacija već kod isporuke robe.

“Osobito naglašavamo da se pri tome ne dijele osobni podaci ili brojevi bankovne kartice.”, poručuju iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari