Riječka policija i HGSS tražili izgubljenog migranta, pronađen mrtav na nepristupačnom terenu

Foto: Ilustracija (HGSS Rijeka)

Pretragom je bilo obuhvaćeno područje Žejana, Lisine, Veprinca do mjesta Dol na području Istarske županije

Tijekom noći 5. veljače policija je na području mjesta Žejane u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice prema Republici Sloveniji pronašla stranog državljanina.

Utvrđeno je kako je riječ o državljaninu Sudana, koji je u provedenom postupku prekršajno procesuiran prema Zakonu o strancima. Od istog stranog državljanina policija je zaprimila informaciju o drugom stranom državljaninu kojem je potrebna pomoć te je odmah organizirana pretraga terena.

U pretragu je bilo uključeno 40 pripadnika različitih interventnih službi: 22 policijska službenika, 11 pripadnika GSS-a iz Rijeke i Pule s psima tragačima, terenskim vozilima i opremom za pretragu terena, šest vatrogasaca JVP Opatija s dva psa tragača te predstavnik Šumarije Opatija.

Pretragom je bilo obuhvaćeno područje Žejana, Lisine, Veprinca do mjesta Dol na području Istarske županije.

Nažalost, javljaju iz PU primorsko-goranske, jučer, 5. veljače 2019. godine iza 15 sati u šumskom području Vodni dol na nepristupačnom terenu, na oko tisuću metara nadmorske visine, policijski službenik i pripadnik HGSS-a u pratnji psa tragača pronašli su beživotno tijelo nepoznate mlađe muške osobe, za koju se pretpostavlja da je riječ o spomenutom stranom državljaninu.

Tijelo pronađene osobe prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obdukcije, odnosno utvrđivanja točnog uzroka smrti i identiteta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views