Riječka policija nadzirala brzinu: Kroz četiri sata 33 prekoračenja brzine vozila

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

U akciji su u vremenu od 10 do 14 sati ukupno kontrolirana 124 osobna vozila i 19 teretnih vozila

Tijekom jučerašnjeg dana na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena je akcija u prometu usmjerena na nadzor nepropisne brzine kretanja vozila.

U akciji su u vremenu od 10 do 14 sati ukupno kontrolirana 124 osobna vozila i 19 teretnih vozila. U tom razdoblju je evidentirano 62 prekršaja od kojih su 33 prekoračenja brzine. U naseljenom mjestu zabilježeno je devet prekršaja brzine, među kojima su prekršaji koje je počinilo pet vozača osobnih vozila i jedan vozač teretnog vozila zatečeni u prekoračenju brzine do 20 km/h iznad propisane brzine.

Kada je riječ o prekršajima u vožnji izvan naselja zabilježeno ih je ukupno 24, a najviše prekršaja su počinili vozači osobnih vozila, njih 15, kao i dva vozača teretnih vozila, koji su vozili brzinom većom od 30 do 50 km/h. Sedam vozača osobnih vozila se je kretalo izvan naselja brzinom većom od 10 do 30 km/h iznad propisane.

Osim navedenih prekršaja prekoračenje brzine, policijski su službenici u akciji zabilježili i počinjenje 29 ostalih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je najveći broj nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji.

Inače, iz PU primorsko-goranske napominju kako su nepropisna i neprilagođena brzina i dalje glavni uzročnik stradavanja u prometnim nesrećama. Stoga je i ova akcija organizirana s ciljem podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu te utjecanja na promjenu ponašanja sudionika u prometu iz razloga što je brzina jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari