20 PROMETNIH NESREĆA

Riječka policija objavila tko su alkoholni i brzinski vikend-rekorderi

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

U cilju veće sigurnosti prometa policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa

Prometna policija je i ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je zabilježeno 186 prometnih prekršaja: 51 prekršaj prekoračenja brzine, 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 21 nekorištenja sigurnosnog pojasa, deset prekršaja korištenja mobitela u vožnji, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dvije zabrane upravljanja, kao i dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te još 76 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 185 km/h izmjerena je 22. svibnja oko 12 sati na autocesti A6, kod vijadukta Osojnik. Riječ je o osobnom vozilu marke BMW, splitskih registracijskih oznaka koje se kretalo navedenom brzinom u smjeru Zagreba unatoč ograničenju brzine od 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,66 g/kg izmjerena 23. svibnja oko 00,55 sati na području Novog Vinodolskog, a riječ je o 24-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Mazda, austrijskih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Navedeni vozači prekršajno su prijavljeni sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i drugi sudionici u prometu kod kojih je utvrđeno počinjenje prekršaja u prometu.

Inače, ovog vikenda dogodilo se 20 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dok su dvije osobe teško, a četiri lakše ozlijeđene.

U cilju veće sigurnosti prometa policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views