Riječka policija privela ženu zbog prijevare “teške” 400.000 kuna!

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Kaznenim djelima prijevare i zlouporabe osobnih podataka, četvero hrvatskih državljana je materijalno oštećeno za ukupno 400.000 kuna  

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare.

Policija ju sumnjiči da je tijekom 2017. godine, s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist, lažno se predstavila kao državna službenica ovlaštena za posredovanje u kupoprodaji državne imovine te navela dvojicu hrvatskih državljana da joj isplate naknadu u postupku nabave iako nikada nije bila nadležna za spomenute poslove. Osim navedenog, sumnjiči se i za počinjenu prijevaru nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom kojega je tijekom 2016. godine uvjerila da joj isplati naknadu za posredovanje u sudskom predmetu,  lažno se predstavljajući ovlaštenom osobom, kao i da joj posudi veći novčani iznos koji nikada nije vratila.

Pri tom se koristila elektronskom adresom s lažnim osobnim podacima. Naime, osobne podatke i fotografiju 34-godišnje hrvatske državljanke, upotrijebila je bez njezine dozvole. Navedenim kaznenim djelima četvero hrvatskih državljana je sveukupno materijalno oštetila za oko 400.000 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela prijevare te neovlaštene uporabe osobnih podataka, protiv osumnjičene 35-godišnjakinje podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predana pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a ovim putem pozivamo građane ukoliko imaju sumnje da su oštećeni na sličan način kao u opisanim događajima da isto prijave policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari