NA BAZENIMA KANTRIDA

Galerija | Riječka policija sudjelovala u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana

Mladima su uz savjete podijeljeni i edukativni letci koji se odnose na prevenciju vršnjačkog nasilja, ovisnosti o drogi, alkoholu i kocki, sprječavanje diskriminacije i govora mržnje te nereda na sportskim natjecanjima

U subotu, 10. rujna, na bazenima Kantrida u Rijeci održano je obilježavanje Hrvatski olimpijski dan, nacionalna sportska manifestacija koja se svake godine održava na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Obilježavanjem je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom u sredinama u kojima žive i rade.

Sportovi su se demonstrirali i predstavljali na dvije lokacije: na Platku i na Bazenima Kantrida. Na Bazenima Kantrida održane su demonstracije plivanja, daljinskog plivanja, ronjenja, sinkroniziranog plivanja, vaterpola, skokova u vodu, boksa, juda, karatea, kenda, teakwandoa i wusua.

Ovom prilikom ni policijski službenici nisu propustili sudjelovati u promicanju zdravog načina života mladih i ostalih građana pa se tako policijski službenik za prevenciju I. policijske postaje Rijeka pridružio sudionicima na Bazenima Kantrida gdje je razgovarao s djecom, roditeljima i ostalim građanima te podijelio promidžbene letke i brošure sa savjetima o preventivnom ponašanju.

Mladima su uz savjete podijeljeni i edukativni letci koji se odnose na prevenciju vršnjačkog nasilja, ovisnosti o drogi, alkoholu i kocki, sprječavanje diskriminacije i govora mržnje te nereda na sportskim natjecanjima. Kroz razgovor roditeljima je posebno naglašeno da posvećuju pažnju djeci i njihovom ponašanju u društvu te da djecu angažiraju u sportskim aktivnostima kako bi što više vremena provodili u zdravom i korisnom okruženju usvajajući pri tome pozitivne i radne navike.

Inače, obilježavanje je organizirao Riječki sportski savez na čijim internet stranicama uz Zajednicu sportova Primorsko-goranske županije su za roditelje i djecu dostupne informacije o svim sportskim klubovima na području grada Rijeke i PGŽ-a kroz Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari