NA A6

Riječka policija uhvatila ‘švercera’: U prtljažniku vozio više od 200 litara šljivovice!

Foto: Carinska uprava

Pronađena roba privremeno je oduzeta

Carinska uprava Ministarstva financija izvijestila je o interesantnom slučaju pokušaja ilegalne trgovine rakije. Kako su izvijestili, policija je zaustavila muškarca na autocesti A6 koji je u prtljažniku automobila prevozio čak 215 litara šljivovice bez nadzornih markica. To će ga na kraju koštati 4500 eura kazne.

“Provodeći pojačane mjere nadzora 22.rujna 2024. godine ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Rijeka zaustavili su na autocesti A6 osobno vozilo hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin. Pregledom osobnog vozila pronađene su 43 plastične posude, bez oznake o proizvodu i proizvođaču i bez posebnih markica za alkohol Ministarstva financija RH, pojedinačne zapremine 5 litara jakog alkoholnog pića rakije-šljivovice, u ukupnoj količini od 215 litara.

Prekršitelj koji je zatečen u posjedovanju i prijevozu rakije-šljivovice bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, navedenom radnjom počinio je prekršaj opisan u članku 133. stavak 1. točka 40. Zakona o trošarinama jer je nezakonito posjedovao i prevozio predmete oporezivanja na koje sukladno odredbama ovog Zakona nije obračunana i plaćena trošarina. Stoga će mu biti izdan prekršajni nalog s predviđenom novčanom kaznom u iznosu od 4.500,00 eura.

Pronađena roba privremeno je oduzeta, a nadležnom Područnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za donošenje rješenja o naknadnom obračunu trošarine na jaka alkoholna pića u iznosu od 684,85 eura”, javlja Carinska uprava.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari