DONESENA PRESUDA

Roman Brnada, ubojica žene (68) u Rijeci, osuđen na psihijatrijsko liječenje

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Roman Brnada proglašen je u utorak na Županijskom sudu u Rijeci krivim za teško ubojstvo 68-godišnje Darinke Krivec koju je početkom veljače do smrti izudarao nakon što je s njom u kafiću razgovarao i pio piće

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Ike Šarić utvrdilo je da je 37-godišnji Brnada ubojstvo počinio u neubrojivom stanju zbog psihopatološkog poremećaja, bolesti oštećenja mozga te sklonosti zlouporabe psihoativnih tvari i konzumacije alkohola, javlja Hina.

U tim okolnostima nije mogao shvatiti značenje svojih djela pa je osuđen na prisilni smještaj u psihijatrijsku ustanovu na razdoblje od šest mjeseci.

Prije ubojstva je bio poznat kao ulični pjevač vjerskih pjesama

Sutkinja je u obrazloženju presude istaknula da će struka nakon isteka tog razdoblja preispitati Brnadino stanje i odlučiti koliko će trajati psihijatrijsko liječenje. Nitko zasad, dodala je ne može predvidjeti koliko će liječenje trajati.

Roman Brnada je suđen jer je 6. veljače fizički napao Darinku Krivec s kojom je pio piće.

Brutalno ubojstvo u riječkom kafiću, čija je žrtva 67-godišnja Darinka Krivec, Slavonka koja je u posljednje vrijeme živjela u Rijeci, snimile su nadzorne kamere. Snimka s kamere, koja se proširila i društvenim mrežama, zbog čega policija provodi istragu, otkrila je svu brutalnost zvjerskog zločina.

Na njoj se vidi kako ulični pjevač Brnada ustaje sa stolca u kafiću i divljački nasrće na ženu. Uhvatio ju je objema rukama za glavu i krenuo se hrvati s njom. Trojica muškaraca su ga pokušala spriječiti, no nisu uspjela i Brnada je na kraju ostao sam sa žrtvom.

Nesretnu ženu oborio je na tlo iza šanka i krenuo joj divljački skakati po glavi, držeći se pritom za šank i element, što je udarce učinilo još ubojitijima. To je trajalo više od 15 sekundi. Krivec je umrla na licu mjesta, a obdukcija je utvrdila da je uzrok smrti zgnječenje glave. Njeno lice bilo je izudarano do neprepoznatljivosti.

Nakon tri dana i ispitivanja u nadležnom državnom odvjetništvu, prebačen je u bolnicu za osobe lišene slobode.

Na suđenju se branio šutnjom, a nakon izricanja presude rekao je: “Da sam tad bio koliko toliko pri sebi ja bih uzeo flašu i sam je sebi razbio o glavu”. Brnada je prije počinjenja ubojstva bio poznat kao ulični pjevač uglavnom vjerskih pjesama, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari