SEZONA JE I „DUGOPRSTIĆIMA“ Provale u vozila i krađe na plažama zaštitni znak i ove turističke sezone

Ilustracija

Na plažama u Malinskoj, Mošćeničkoj Dragi i Medveji nepoznati počinitelji su otuđili ruksake, mobitele, kamere, novčanike s dokumentima i novcem…

Tijekom jučerašnjeg dana zabilježene su provale u vozila parkirana na području Mošćeničke Drage i Smokvice Krpotske porod Novog Vinodolskog.

Za sada nepoznati počinitelji provali su u osobna vozila Audi i Citroen, iz kojih su otuđili, na vidljivom mjestu ostavljene torbe s novcem, mobitelima, bankovnim karticama, osobnim ispravama i druge predmete.

Kaznenim djelima oštećeno je dvoje njemačkih državljana u dobi 46 i 37 godina te državljanin Mađarske u dobi od 40 godina. Materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima cijeni se na tridesetak tisuća kuna.

Policijski službenici krčke i opatijske policijske postaje zaprimili su prijave dvoje hrvatskih i dvojice stranih državljana na čiju štetu su proteklih dana počinjena kaznena djela krađe.

Iskoristivši njihov trenutak nepažnje na plažama u Malinskoj, Mošćeničkoj Dragi i Medveji, nepoznati počinitelji su im otuđili ruksake, mobitele, kamere, novčanike s dokumentima i novcem i druge vrijedne predmete. Materijalna šteta se cijeni na oko 35 000 kuna.

Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ovih kaznenih djela i nastanka materijalne štete, policija svim građanima i turistima savjetuje da na plažu ne nose vrijedne predmete te da ih ne ostavljaju bez nadzora.

Na plažu nosite samo neophodne stvari, onoliko novca koliko je potrebno za sok, sladoled ili sličnu kupovinu, a prilikom odlaska u more neka uvijek netko ostane i pričuva stvari (torbe, ruksake i slično).

Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ove vrste kaznenih djela iz PU primorsko-goranske savjetuju:

torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) jer ovako ostavljeni predmeti privlače poglede počinitelja krađa i provala, a materijalna šteta nastala provaljivanjem može biti veća od vrijednosti otuđenih stvari
česti predmeti krađe iz vozila su torbice, ruksaci, nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala te ih stoga ne ostavljajte u vozilima
ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vozila
u vozilu ne ostavljajte osobne isprave i dokumente vozila
prtljagu u vozilo stavljate neposredno prije putovanja
vozilo obvezno zaključavajte čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić)
ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora
zatvorite sva vrata i prozorska stakla i ne ostavljajte ih poluotvorenima
zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika
uključite alarmni uređaj
u slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom odmah nazovite policiju na 192!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari