UŽAS NA ISTARSKOM IPSILONU Pijana vozila u suprotnom smjeru, auto se prevrnuo, jedna osoba umrla, troje ozlijeđeno

Foto: Glas Istre

Na mjesto nesreće odmah je upućena Hitna pomoć i vatrogasci iz Poreča i Umaga te djelatnici Bina-Istre

Sinoć nešto prije ponoći na Istarskom ipsilonu u teškoj prometnoj nesreći, javlja Glas Istre.

Nesreća se dogodila kada je 36-godišnjakinja, pod utjecajem alkohola od 1,81 promila, upravljala automobilom Peugeot, riječke registarske oznake, Istarskih ipsilonom na dionici Nova Vas – Višnjan u suprotnom smjeru.

U nepreglednom zavoju, vozačica je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo odgledalo automobila Škoda, slovenske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnji slovenski državljanin, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočni kolnički trak od zapadnog.

Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak, a od siline udarca, vozilo pulskih registarskih oznaka prevrnulo se na bočnu stranu, te su putnici ostali prikliješteni u vozilu, dok je vozilo riječke registarske oznake udarilo u zaštitnu ogradu.

Zbog zadobivenih ozljeda, na mjestu događaja smrtno je stradao 41-godišnji vozač, dok su njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Lakše ozlijede zadobila je i 36-godišnja vozačica, protiv koje se radi sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Dionica Ipsilona, od 1 sat, od Višnjana prema Novoj Vasi, bila je zatvorena za promet do 4.30 sati. Na mjesto nesreće odmah su bili došli djelatnici Hitne pomoći, policije i vatrogasci iz Poreča i Umaga te djelatnici Bina-Istre.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari