TRI DJEČAKA U VRTIĆU ZADOBILA OPEKLINE: Tijekom pokusa o agregatnim stanjima zalila ih kipuća voda

Noćna mora za roditelje trojice zagrebačkih mališana pretvorila se u stvarnost. Trojica dječaka u vrtiću Vrbik zadobila su opekline, dvojica prvog stupnja na 10 posto tijela i to nakon što ih je zalila kipuća voda! Odgajateljica je s djecom radila pokus u kojem im je namjeravala objasniti agregatna stanja

Roditelji su svoju djecu u vrtiću u Cvjetnom naselju, kao i obično, ostavili na čuvanju. A onda su im javili da su im djeca nastradala.

“Odgajateljica je za vrijeme aktivnosti gdje su djeca trebala biti upoznata s različitim agregatnim stanjima stavila vrč s prevrućom vodom na stol i u jednom trenutku taj se vrč izlio, a tri dječaka su zadobila opekline”, ispričala je ravnateljica Dječjeg vrtića Vrbik, Davorka Crnković.

Prvu pomoć pružili su radnici u vrtiću, a ubrzo je stigla i hitna pomoć. Tri dječaka prevezli su u zagrebačku Klaićevu bolnicu. Jedan s manjim opeklinama trupa pušten je još sinoć, a dvojica su zadržana u bolnici.

“Rano je govoriti o prognozama u smislu ožiljaka ili posljedica, jer kod opeklina to ne ide brzo. Treba nekoliko dana da se vidi koliko su duboke i da li će im trebati dodatno liječenje”, izjavio je sanacijski upravitelj Klaićeve Zoran Bahtijarević.

Dječake je u Klaićevoj jutros posjetio i gradonačelnik Milan Bandić.

“Postupak utvrđivanja tko je odgovoran i što se dogodilo je u tijeku, ali najvažnije je da se djeca osjećaju dobro i da nije nikakvo zlo”, rekao je Bandić.

Policija je još jučer sa svima obavila razgovor i još uvijek utvrđuju što se točno dogodilo. Odgajateljica je, doznajemo, u šoku i pod stresom. Ravnateljica tvrdi da nije bilo namjerno, ali je pogriješila.

“Bila je kriva procjena, a takva procjena se ne smije događati jer ona direktno ugrožava sigurnost i zdravlje djece za koju smo mi, koji radimo s djecom, odgovorni”, rekla je Crnković.

Roditelji čija djeca također idu u spomenuti vrtić, očito svjesni i težine posla odgajatelja, nisu se usudili suditi.

Dvojica mališana u bolnici će provesti desetak dana. A onda bi se trebali vratiti u vrtić.

Marina Barukčić/Josip Antolić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari