SVE ZA 'STOJU'

Medicinska sestra ‘šakom i kapom’ dijelila COVID potvrde: USKOK optužio još 12 Hrvata za podmićivanje

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Nakon što bi joj dali najmanje sto eura, medicinska sestra upisala bi u informacijski sustav Ministarstva zdravstva da su cijepljeni

Prije nepunih tjedan dana, USKOK je optužio petu skupinu za podmićivanje u svrhu izdavanja lažnih COVID potvrda. Sve su rješavali preko medicinske sestre za sto eura. Danas ista priča, ista tarifa.

U današnjem priopćenju USKOK navodi da je optuženo još 12 davatelja mita za neistinit upis cijepljenja protiv COVID-19. Prema priopćenju, dvanaestorka je optužena da su sebi ili za nekog drugog zatražili od medicinske sestre u Domu zdravlja Zagreb-Zapad upis u sustav Ministarstva zdravstva da su cijepljeni.

To se odvijalo u razdoblju od rujna do studenoga 2021. godine. Okrivljeni tada nisu imali pravo na EU digitalnu COVID potvrdu jer nisu bili cijepljeni.

“Nakon toga su posrednici medicinskoj sestri predali potrebne osobne podatke i najmanje 100 eura koje su prethodno pribavili od njih, a medicinska sestra je zatim u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neosnovano upisala da su te osobe cijepljene. Na temelju tih upisa okrivljenici su potom ishodili EU digitalne COVID potvrde”, priopćili su iz USKOK-a, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari