ISKORISTIO NEPAŽNJU

Stariji čovjek na blagajni trgovine na Krku ukrao novčanik Slovencu. No jedna stvar ga je odmah odala!

Ilustracija

Krčka policija otkrila 74-godišnjeg počinitelja krađe u trgovini na štetu slovenskog državljanina, izvijestila je policija.

Policija svakodnevno zaprima dojave ili prijave o počinjenju kaznenih djela krađe na štetu građana. Neka od tih djela, posebice krađe na javnim mjestima, rezultat su i nepažnje ili neopreza samih građana.

U nekim događajima vrlo brzo se otkriju počinitelji jer su mjesta prekrivena video nadzorom ili počinitelji ostave tragove pa policiji olakšaju traganje.

Takvo je bilo i kriminalističko istraživanje krčke policije kojim je otkriven počinitelj krađe novčanika u trgovini u Malinskoj.

Osumnjičeni 74-godišnji hrvatski državljanin je u utorak, 31. listopada, u trgovini na blagajni iskoristio neoprez 66-godišnjeg Slovenca i otuđio mu novčanik s dokumentima i novcem u vrijednosti oko 250 eura.

Budući da je trgovina opremljena s tehničkom zaštitom, pregledom video nadzora odmah se utvrdio počinitelj te je po završetku istraživanja 74-godišnji osumnjičenik kazneno prijavljen za navedenu krađu mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Kako ne bi postali žrtvom ovakve ili slične krađe, građanima policija savjetuje da budu pažljivi prilikom kupnje na tržnicama ili u trgovinama, odnosno na drugim javnim mjestima.

Osobito treba paziti na torbu, novčanik ili mobitel te ih ne ostavljati bez nadzora na blagajnama, policama ili u kabinama trgovina, niti na trenutak
Čuvajte se guranja, pretjerano ljubaznih ili pak agresivnih osoba, onih koji vam pomažu ili nameću razgovor kako vam ne bi odvratili pažnju i oštetili vas krađom
Svakako novac i vrijedne predmete ne pokazujte drugim osobama, a novac i dokumente nosite odvojeno te za plaćanje, ako je moguće, koristite bankovne kartice
Torbu držite zatvorenu i ispred sebe, dok novčanik ili mobitel ne nosite u stražnjem džepu.

Ako ste ipak postali žrtvom krađe ili drugog kaznenog djela, odmah pozovite policiju na telefon 192! Pritom pretražite najbližu okolicu, ako pronađete svoj novčanik ili drugi predmet spremite ga u vrećicu te predajte policiji. Postoji mogućnost da budu otkriveni korisni tragovi koji će dovesti do počinitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari