U SEKUNDI POSTAO INVALID

Strava: Dječaku (9) eksplodirala petarda u ruci, ostao je bez četiri prsta! Stradali mu i dišni putevi

ilustrativna fotografija: Borna Filic/PIXSELL

Liječnici kažu kako je u sekundi dijete postalo invalid i da će liječenje biti dugotrajno i teško

Devetogodišnjaku iz Zagreba u srijedu navečer u ruci je eksplodirala petarda i izgubio je sve prste lijeve ruke osim palca. Anesteziolozi i pedijatri su u šestosatnoj operaciji u KBC-u Zagreb pokušali spasiti šaku stradalom dječaku, ali četiri prsta bila su potpuno uništena, piše Jutarnji list.

Dijete je sada na liječenju u pedijatrijskoj jedinici intenzivnog liječenja. Još uvijek je intubiran jer su mu osim šake stradali i dišni putevi.

Kako je došlo do ove tragedije?

Dječak je navodno u ruci držao petardu dugu desetak centimetara i debelu oko tri centimetara te ju je uspio upaliti šibicama što je izazvalo snažnu eksploziju i uzrokovalo teške ozljede.

Liječnici kažu kako je u sekundi dijete postalo invalid i da će liječenje biti dugotrajno i teško. Najvjerojatnije će mu za koju godinu pokušati presaditi neki od nožnih prstiju kako bi barem mogao imati ‘hvat’ u lijevoj šaci, prenosi net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari