DOBIO NOVI POSAO

Svećenik koji je premlatio časnu sestru premješten na zabačeni otok, ona se odselila iz Hrvatske

Net.hr

U crkvenim krugovima je poznato kako se svećenici na otoke šalju “po kazni”, a vrijeme zadržavanja na istima ovisi o njihovu daljnjem djelovanju i ponašanju

Svećenik, koji je prošle godine nasrnuo prvo na časnu sestru, a nekoliko dana kasnije i na svoju susjedu, dobio je novi posao, dok se časna sestra odselila u novi samostan izvan Hrvatske, piše Zadarski list.

Podsjetimo, župnik Sukošana i Debeljaka don Domagoj Kelava lani je u vidno alkoholiziranom stanju prvo verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, psujući je riječima “Jeb** ti mater”, da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo. Nakon toga se udaljio u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke. Kelava je za to nedjelo dobio deset dana zatvora.

Nekoliko dana kasnije, svećenik opet napada, ovog puta 43-godišnju ženu, svoju susjedu koja je zadobila lakše tjelesne ozljede. Za drugi napad dobio je 17 dana zatvora, ali je nakon donošenja presude odslužio tek dva dana, s obzirom na to da je tijekom postupka boravio u istražnom zatvoru.

Zadarska nadbiskupija tada se ispričala žrtvama, pokrenula kanonski postupak protiv svećenika, zabranila mu održavanje misa, ispovijedanje te ga u konačnici udaljila iz župa.

Na novom poslu već pet mjeseci

No, mjere i zabrane su za nasilnog svećenika stvar prošlosti. Naime, u adresaru Zadarske nadbiskupije stoji kako je don Kelava dobio novi posao – imenovan je upraviteljem Župe Uznesenja BDM na otoku Ravi. Iz Nadbiskupije su Zadarskom listu potvrdili navedeno, ističući kako je Kelava upravitelj otočne župe – već pet mjeseci.

“Od Božića 2022., don Domagoj Kelava je upravitelj Župe Uznesenja BDM na Ravi”, navodi se u priopćenju te još jednom osuđuje učinjeno, ali s nadom kako se neće ponoviti.

“Nakon kaznenog postupka te ispunjenja kaznenih i disciplinskih mjera zbog lošeg i neprihvatljivog ponašanja koje Crkva osuđuje i zbog kojih žali, gajimo nadu i povjerenje u popravak”, navodi se u odgovoru Nadbiskupije te izražava isprika žrtvama i svima koji su zbog neprimjerenog ponašanja u spomenutom slučaju bili povrijeđeni.

U crkvenim krugovima je, piše Zadarski list, poznato kako se svećenici na otoke šalju “po kazni”, a vrijeme zadržavanja na istima ovisi o njihovom daljnjem djelovanju i ponašanju, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari