PRIJAVLJENE I TVRTKE

Talijan kroz dvije riječke tvrtke utajio više od 11 milijuna kuna poreza!

Foto: RTL

Kazneno je prijavljen za kaznena djela utaja poreza ili carine i za kaznena djela povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta za počinjenje kojih se sumnjiči 55-godišnji državljanin Italije.

Sumnja se da je kaznena djela počinio u svojstvu odgovorne osobe dviju tvrtki s područja Rijeke, u vremenu od početka 2016.  do kraja 2018. godine.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je za 2016. i 2017. godinu prijavio manju obvezu poreza na dobit za jednu od tvrtki, dok za drugu tvrtku nije prijavio obvezu poreza na dobit za 2018. godinu. Ovim je Državni proračun Republike Hrvatske oštetio za više od 11 milijuna kuna, a tvrtkama u kojima je bio odgovorna osoba ostvario protupravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni 55-godišnjak kazneno je prijavljen za kaznena djela utaja poreza ili carine i za kaznena djela povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, za navedena kaznena djela prijavljene su i spomenute tvrtke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari