TRAGEDIJA KAKVU RAB NE PAMTI Ispred bolnice u kojoj je radio ubijeni psihijatar izvješena crna zastava

Otok Rab ne pamti tragediju kakva se odigravala jučer tijekom cijelog dana u mjestu Barbat. Ubijen je ugledni liječnik, teško ranjena njegova supruga, a ubojica se raznio bombom

Dan poslije krize kakvu Rab ne pamti, sumještani i prijatelji ubijenog Siniše Rakića i dalje su u šoku. Gari je bio njegov pacijent, kaže kako mu je Siniša puno pomogao u životu.

“Gospodin doktor Rakić bio je vrhunski liječnik, a ne samo to nego i vrhunski čovjek. Koliko ja znam, meni je pomogao puno ali i drugim mještanima Raba”, Gari Debelić.

Isto kažu i ostali sumještani.

“Mi smo ostali šokirani, ovo je bilo iz vedra neba, tako da smo stvarno iznenađeni tim događajem”, dodao je Željko s Raba.

51-godišnjeg psihijatra ubio je njegov susjed Srđan Smojver. Prvo ga je ranio, a zatim i ustrijelio. Rakićeva supruga spasila se skokom kroz prozor. S teškim ozlijedama, ali van životne opasnosti, nalazi se u riječkom KBC-u.

“Policija i dalje radi na utvrđivanju činjeničnog stanja, ali i isto tako pri prikupljanju svih korisnih saznanja u cilju utvrđivanja samoga motiva i svih okolnosti ovoga događaja, a po završetku navedenoga o svemu će se obavijestiti i mjerodavno županijsko državno odvjetništvo. Prema dosadašnjim saznanjima, mi nismo imali prijave koje bi ukazivale na to da navedena osoba imala oružje”, Mirjana Kulaš, glasnogovornica PU Primorsko – goranske.

Siniša Rakić je radio kao psihijatar u psihijatrijskoj bolnici Rab gdje je danas izvješena crna zastava. Cijeli kolektiv je u šoku, kažu da se Siniša nikad nije žalio na probleme sa susjedom.

“Znači dugi niz godina smo radili zajedno, jedan izuzetan liječnik i izuzetan čovjek. Jednostavno svima će nam nedostajati, i nama i obitelji i pacijentima”, Sanja Katalinić, liječnica.

Slično govori i glavna sestra iz bolnice u kojoj je Rakić radio.

“Nikada se nije žalio na radnom mjestu na probleme, na odjelu smo uvijek rješavali samo ono što imamo sa odjelom. On je uvijek bio profesionalan, korektan”, Lidija Debelić, glavna sestra.

Ubojica, inače branitelj, već je od ranije poznat polociji zbog incidentnog ponasanja, a navodno je već ranije Rakiću prijetio smrcu.

“Jučer kad su pukle prve glasine da se radi o gospodinu koji je ratni veteran i koji je liječen u psihijatrijskoj bolnici Rab, provjerom evidencijskih podataka i uvidom u bazu podataka došli smo do zaključka da gospodin nije nikada bio liječen u psihijatrijskoj bolnici Rab”, tvrdi Gordan Bošković, zajenik ravnatelja bolnice.

Iza Siniše je ostao maloljetni sin o kojemu se sada brinu članovi uže obitelji.
Goran Latković

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari