NEVJEROJATAN INCIDENT

Tipovi koji su se potukli na WRC-u doznali kazne, otkriveno i zašto je do makljaže uopće došlo

Foto: You tube Screenshot

Proglašeni su krivima zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sprješavanju nereda na sportskim natjecanjima

Internetom se jučer proširila zastrašujuća snimka snimljena na ovogodišnjem WRC-u u Hrvatskoj. Dvojica muškaraca su se sukobila kada se u cijeli sukob uključilo još nekoliko osoba.

Redari su pokušali smiriti situaciju i maknuti ljude s ceste, a publika cijelo vrijeme govori: “Ide auto!”

Muškarci su još dobrih pola minute ostali na cesti, a samo deset sekundi nakon što su ih i uz pomoć policije uspjeli maknuti s nje, naletio je automobil u punoj brzini.

Poznato o kome je riječ

Policija je objavila da je uhitila trojicu muškaraca, radi se o hrvatskim državljanima. Oni su jutros nešto prije osam sati privedeni na Općinski sud u Karlovcu. Radi se o osobama starim 30, 28 i 23 godine.

Trojica osumnjičenika su na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Karlovcu proglašeni krivima te su im određene novčane kazne, ukupno po 760 eura za svakoga te moraju platiti troškove postupka po 20 eura. Presuda je nepravomoćna te imaju pravo žalbe.

Proglašeni su krivima zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sprješavanju nereda na sportskim natjecanjima, piše Jutarnji list.

Otkriveno i zašto su se potukli

Predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin za HRT je otkrio zbog čega su se izgrednici uopće potukli.

”Naguravali su se za poziciju na kojoj će sjediti. Tamo je ogroman skok i sve je više gledatelja tamo, bila su osmorica naših redara i policajac. Podnesena je kaznena prijava. Možemo biti sretni što imamo stotine tisuća ljudi, a jedan ili nijedan eksces, ali ne želimo takvo nešto vidjeti. Drugi put prekinut ćemo brzinac ako se nešto takvo dogodi.”

‘Njima nije mjesto na bilo kojim sportskim događanjima’

I organizatori WRC Croatia Rallyja su komentirali cijelu situaciju.

“Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade. Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju. Ovakvim scenama i osobama ovakvog ponašanja jednostavno nije i ne smije biti mjesto na našim niti bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase”, rekli su organizatori za Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari