SESTRA UBOJICE S RABA: ‘Znala sam da će nešto učiniti, zadesila ga je velika tragedija’

Loreta tvrdi da je u Srđanu kuhalo neko vrijeme, pošto mu se prije godinu dana dogodila ‘tragedija života’

Nakon što je ubio psihijatra Sinišu Rakića, ratni veteran Srđan Smojver je u nedjelju oko 19.30 počinio samoubojstvo, raznijevši se ručnom bombom u svojemu stanu, u mjestu Barbat nedaleko od Raba.

Dan nakon stravičnog zločina, progovorila je Srđanova sestra Loreta Podner-Smojver, piše 24 sata.

‘Prvu poruku poslao mi je putem Vibera u 9.43. Napisao mi je: ‘Pobrini mi se za mačke’. Te njegove mačke bile su mu sve u životu’, otkriva Loreta.

Ona je inače, u nedjelju satima dežurala uz policiju i pomagala im u pregovorima s ciljem da nagovore Srđana na predaju. Nažalost, to im nije pošlo za rukom.

“Iz razgovora koji smo jučer vodili znala sam što će učiniti. I policajcima sam rekla da se neće mirno predati. Žao mi je zbog tragedije koja se dogodila. Dvije obitelji zavijene su u crno.”

Loreta tvrdi da je u Srđanu kuhalo neko vrijeme, pošto mu se prije godinu dana dogodila ‘tragedija života’.

“Talijanska tvrtka za koju je radio na platformi u Egiptu je propala, a novi posao nije mogao dobiti jer nije mogao dobiti potvrdu o nekažnjavanju”, objasnila je, dodavši da ga je upravo Rakić u tom razdoblju prijavio policiji zbog prijetnji, pa Smojver nije mogao dobiti potvrdu o nekažnjavanju.

“Ubrzo nakon što je izgubio posao, izgubio je i ženu. Brak bi trebao biti u dobru i zlu, čini se da je njegov bio samo u dobru. Ona je otišla i ostavila njemu dugove. Negdje u to vrijeme ga je prijavila policiji zbog nasilja, pa je moj brat ispao zlostavljač i obiteljski nasilnik”, kaže Loreta, piše 24 sata.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari