TRAGEDIJA NA CRESU: U požaru u Dragozetićima smrtno stradao muškarac

Požar koji je jučer kasno poslijepodne izbio u kući u mjestu Dragozetići na otoku Cresu imao je nažalost tragičan epilog

Iako su mještani odmah po prvoj dojavi sami krenuli u akciju gašenja požara na jednoj kući, nisu mogli pomoći 67-godišnjem sumještanu, hrvatskom državljaninu, čije je mrtvo tijelo pronađeno na poprištu događaja.

U Dragozetiće su brzo došli i vatrogasci PVJ Cres koji su oko 20.30 sati požarište stavili pod potpunu kontrolu.

Danas je obavljen očevid požara koji je izbio jučer u kući u mjestu Dragozetići na otoku Cresu, gdje je tijekom gašenja zatečeno mrtvo tijelo 67-godišnjeg hrvatskog državljanina, vlasnika kuće.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je požar izbio uslijed pada žeravice iz neispravnog spoja dimovodnih cijevi na drveni pod. Požar je izbio u dnevnom boravku gdje je nagorio drveni pod te su oštećeni plastični predmeti (utičnice, prekidači), a ostatak dnevnog boravka i podruma je zacrnjen uslijed čađi. Prema prvim procjenama materijalna šteta je oko 20.000 kuna

Gorjelo i u Matuljima

Jučer je na području Matulja, između 15.30 i 16.30 sati, izbio požar u radionici bravarije u vlasništvu matuljske tvrtke. Požar su u oko 17 sati u potpunosti ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

U požaru je, po dosadašnjim saznanjima, izgorio dio drvenog i metalnog inventara.  Prema prvim procjenama, materijalna šteta cijeni se na oko 30 tisuća kuna.  Uzrok požara, kao i ukupna materijalna šteta, utvrdit će se nakon provedenog očevida.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari