DNO DNA PONAŠANJA U PROMETU

U IČIĆIMA VOZILOM NASRNUO NA SLIJEPCA! Nezabilježena okrutnost u prometu, za ne povjerovati što je učinio!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U srijedu 15. lipnja u Ičićima je teško ozlijeđen pješak

Opatijska policija je provela kriminalističko istraživanje te utvrdila kaznenu odgovornost 40-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je na obilježenom pješačkom prijelazu u Ičićima, upravljajući osobnim vozilom, namjerno udario 54-godišnjeg pješaka.

Riječ je o austrijskom državljaninu, osobi s invaliditetom koja se kreće uz pomoć psa, a koji je u ovom događaju zadobio teške ozljede.

Vozač nije imao strpljenja pričekati!?!

“Naime, istraživanjem je utvrđeno kako je Austrijanac oko 22.10 sati prelazio pješački prijelaz s psom-asistentom, a spomenuti 40-godišnji vozač nije imao strpljenja pričekati da isti prijeđe kolnik već mu je počeo trubiti i približavati mu se vozilom.

Od straha da ga ne ozlijedi, pješak je prema vozilu pružio ruku i s njom dotaknuo vozilo te udario po poklopcu motora kako bi ga zaustavio u prolasku.

No, vozača to nije spriječilo u nastavku vožnje, već ga je naprotiv razljutilo, pa je na 54-godišnjeg pješaka namjerno krenuo vozilom i udario ga. Zbog zadobivenih ozljeda, pješaku je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka i dijagnosticirane teške ozljede.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 40-godišnji vozač je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Vozači budite maksimalno odgovorni i pažljivi u prometu!

Inače, na prometnicama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske ovih dana je evidentiran veći broj vozila, odnosno dolazaka gostiju i turista, kako zbog blagdana i produženog vikenda, tako i zbog toplog vremena i kulturnih događanja koji se održavaju u gradu Rijeci te okolici pa su s time na nekim prometnim pravcima mogući zastoji i gužve, dodali su iz policije.

“U takvim situacijama može se dogoditi smanjenje koncentracije vozača, osobito onih koji su eventualno konzumirali alkohol ili opojna sredstva, a što može dovesti i do izazivanja prometnih nesreća ili prometnih događaja na cesti.”, upozoravaju iz PU primorsko-goranske.

Tijekom jučerašnjeg dana evidentirane su 23 prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Osim toga je zabilježeno i više prometnih prekršaja pa i prometnih događaja, stoga i ovim putem iz policije pozivaju vozače i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje i apsolutno poštivanje prometnih propisa.

Ujedno i savjetuju:

-pješačkom prijelazu približavajte se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožavate pješake, odnosno tako da na vrijeme možete zaustaviti svoje vozilo da bi propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz,
-zaustavite vozilo i propustite pješake ako su pješaci djeca, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom, starije i iznemogle osobe,

  • pješake obvezno propustite iako su tek stupili na kolnik,
  • ne parkirajte svoje vozilo na nogostupu, na pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od pet metara od tog prijelaza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari