'IZNENADILO NAS JE NEVRIJEME'

U Klimnu na otoku Krku spašen bračni par iz Austrije, brodicom su se nasukali na obalne stijene

Uspješno je okončana akcija traganja i spašavanja dvoje brodolomaca

Akcija traganja i spašavanja dvoje državljana Austrije pokrenuta je jutros, 30. srpnja u 07.41 sati, nakon što je u MRCC Rijeka zaprimljena dojava o njihovom nestanku.

Nedugo nakon početka koordiniranog traganja, u 09.50 sati u MRCC Rijeka dojavljeno je o pronalasku dvoje brodolomaca kod mjesta Klimno, u uvali Poružinj gdje atečeni na brodici nasukanoj na obalne stijene.

Muškarac je u nesreći pretrpio lakše tjelesne ozljede te je odbio ponuđeni medicinski prijevoz dok njegova supruga u nesreći nije ozlijeđena.

Na mjestu nesreće, osim štete ne brodici nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Preliminarnim očevidom ustanovljeno je da je nasukana brodica austrijske zastave, duljine 5,6 metara u vlasništvu druge osobe, također austrijski državljanin, kojemu je iz nadležnosti riječke Kapetanije izdan nalog za odsukavanje i tegalj, dok je austrijski bračni par izjavio kako se nesreća dogodila uslijed iznenadnog nevremena na moru koje ih je odbacilo na stijene.

Nakon dovršetka očevidnih radnji, spašeni bračni par spasilačkim brodom „VID“ prevezen je u Šilo, čime je ova akcija uspješno okončana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari