U Novu godinu (uglavnom) mirno: Mladić udario drugoga, muškarac oštetio glazbenu opremu, požari zbog petardi

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ovom prilikom policija zahvaljuje građanima koji su svojim ponašanjem, suradnjom i poštivanjem uputa policije pridonijeli da ispraćaj stare i doček nove godine protekne u veselom raspoloženju, ozračju sigurnosti i povoljnog stanja javnog reda i mira

Na području Policijske uprave primorsko-goranske ispraćaj stare i doček nove 2020. godine protekao je u povoljnom stanju javnog reda i mira. Nisu zabilježena ozljeđivanja osoba uslijed uporabe pirotehničkih sredstava, niti je bilo teže ili lakše ozlijeđenih osoba u prometu.

Povodom ispraćaja stare i dočeka nove godine na području ove Policijske uprave bilo je organizirano 30 javnih okupljanja.

Podnevni ispraćaji stare godine u Fužinama, gdje se prema procjenama policije okupilo oko 4.500 građana i u Novom Vinodolskom, gdje je bilo oko 4.000 građana, protekli su bez narušavanja javnog reda i mira.

Procjenjuje se da je na dočeku nove godine na Korzu bilo više od 7.500 građana.

Policija je noćas u ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke zabilježila jedno narušavanje javnog reda i mira, gdje je 28-godišnjak pod utjecajem alkohola udario 19-godišnjaka. Spomenuti je priveden te će biti prekršajno prijavljen temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nešto kasnije, također u središtu Rijeke i pod utjecajem alkohola zatečen je i priveden 45-godišnjak, koji je oštetio muzičku opremu.

Između 31. prosinca i 1. siječnja zabilježen je i požar niskog raslinja na širem području Rijeke i požar krovišta trgovine na području otoka Krka, u kojem je nastala manja materijalna šteta. Požari su vjerojatno izbili uslijed korištenja pirotehničkih sredstava te policija i ovom prilikom podsjeća sve građane na posljedice koje mogu nastati zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima i poziva na pojačan oprez.

Ovom prilikom policija zahvaljuje građanima koji su svojim ponašanjem, suradnjom i poštivanjem uputa policije pridonijeli da ispraćaj stare i doček nove godine protekne u veselom raspoloženju, ozračju sigurnosti i povoljnog stanja javnog reda i mira.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske svim građanima zaželjeli su mirnu, sretnu i uspješnu novu 2020. godinu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari