U POSLJEDNJI TREN Posada Postaje pomorske policije Rijeka spasila u moru dvoje Francuza

Francuski državljani isplovili su u plastičnom kajaku no na moru ih je zateklo olujno nevrijeme

Posada plovila Postaje pomorske policije Rijeka u nedjelju, 16. srpnja, sudjelovala je u akciji traganja i spašavanja dvoje francuskih državljana koje je olujna bura zatekla u moru creskog arhipelaga.

Oko 9 sati, nakon što je zaprimljen poziv Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru, posada policijskog plovila P-206 krenula je iz malološinjske luke u smjeru rta Osor u akciju traganja i spašavanja na moru.

Dolaskom na poziciju u blizini rta Osor kod uvale Ridifuntana oko 10 sati, posada je u moru uočila dvoje francuskih državljana i plastični kajak s kojim su isplovili. Policijski službenici dovezli su francuske državljane u Mali Lošinj, gdje su im djelatnici hitne medicinske pomoći pružili liječničku pomoć.

Francuski državljani, starosti 52 i 55 godina, inače su na odmoru u Malom Lošinju, a u nedjelju su oko 7 sati isplovili iz uvale Ustrine. Na moru ih je zateklo olujno nevrijeme te su prilikom prevrtanja kajaka pali u more, gdje su ih policijski službenici zatekli i odvezli na sigurno. Srećom, nisu ozlijeđeni osim što je 52-godišnja francuska državljanka bila pothlađena.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka još jednom su pokazali visoku razinu profesionalnosti i spremnost za obavljanje postavljenih zadaća, odnosno, ostvarenje osnovne zadaće policije a to je briga o sigurnosti i zaštiti ljudskih života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari