OZLIJEĐENE DVIJE ŽENE

U Rijeci teže stradala žena (55), Renaultom ju oborila 66-godišnja vozačica. Nažalost, nije jedina!

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal/ Ilustracija

Vozači budite iznimno oprezni u gradskoj vožnji, a pješaci uvijek koristite obilježen pješački prijelaz, poručuje riječka policija

Tijekom jučerašnjeg dana na području Rijeke su dvije pješakinje teško ozlijeđene u prometnim nesrećama. Na Zametu je u ulici Bože Vidasa oko 12 sati ozlijeđena 55-godišnja hrvatska državljanka koju je na pješačkom prijelazu oborilo osobno vozilo marke Renault, a kojim je upravljala 66-godišnja vozačica.

Radi pružanja medicinske pomoći ozlijeđena pješakinja je prevezena u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške ozljede.

Liječnička pomoć je pružena i teško ozlijeđenoj 39-godišnjakinji koja je oko 19 sati pretrčavala kolnik u Krešimirovoj ulici, izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Pri tome ju je udarilo osobno vozilo marke Ford dok je njime upravljao 66-godišnji vozač.

VIDEO DANA:

Kako bi se smanjile mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, kao i veće sigurnosti pješaka u prometu, pješacima i vozačima savjetujemo sljedeće:

Savjeti pješacima

– pri prelaženju ceste koristite obilježene pješačke prijelaze,

– cestu prelazite kada je na semaforu upaljeno zeleno svjetlo za pješake,

– ne krećite se i ne zadržavajte na kolniku,

– krećite se nogostupom ili drugom površinom određenom za kretanje pješaka,

– na cesti na kojoj ne postoji nogostup krećite se što bliže rubu kolnika,

– na cesti izvan naselja krećite se uz lijevi rub kolnika,

– kolnik prelazite pažljivo i najkraćim putem, i to nakon što ste se uvjerili da to možete učiniti na siguran način,

– noću, a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, budite označeni reflektirajućim materijalom

Savjeti vozačima

-pješačkom prijelazu približavajte se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožavate pješake, odnosno tako da na vrijeme možete zaustaviti svoje vozilo kako bi propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz,

-zaustavite vozilo i propustite pješake ako su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom i onda kada tek stupaju na kolnik,

-ne parkirajte svoje vozilo na nogostupu, na pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od pet metara od tog prijelaza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari