TRODNEVNI TERAPIJSKI IZLAZAK

Ubojica koji je u riječkom kafiću ubio ženu uskoro na slobodi: Romanu Brnadi odobren trodnevni izlazak iz Vrapča

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

‘Izalazak će mu pomoći u rehabilitaciji’, poručili su iz Klinike za psihijatriju Vrapče

Roman Brnada, koji je u neubrojivom stanju počinio monstruozno ubojstvo u kafiću u centru Rijeke, za dva tjedna će dobiti trodnevni terapijski izlazak iz Klinike za psihijatriju Vrapče.

Izlazak je odobren na prijedlog Klinike za psihijatriju Vrapče, Zavoda za forenzičku psihijatriju. Prema istom mišljenju, kod pacijenta trenutno ne postoji rizik da bi tijekom kratkog izlaska došlo do pogoršanja psihičkog stanja, a izlazak bi mu pomogao u rehabilitaciji, kako objašnjavaju.

Inače, Roman Brnada proglašen je krivim da je u neubrojivom stanju na okrutan način ubio 67-godišnju Darinku Krivec 6. veljače 2022. u riječkom kafiću.

Screenshot RTL

No, s obzirom na to da se radi o osobi koja zbog bolesti nije mogla shvatiti značenje djelovanja niti upravljati svojim postupcima prema njemu su morale biti primijenjene odredbe Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, saznaje Burin.

Šetao je gol

Radi svega navedenog nije mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu, nego mu je izrečen prisilni smještaj u psihijatrijsku ustanovu. Osim načina na koji je brutalno ubojstvo izvršeno, poznato je i da su se ubojica i žrtva poznavali s ulice te da je ubojica pobjegao s mjesta događaja.

Foto: Facebook

Također, poznato je da su ubojicu u bijegu očevici pokušali spriječiti, no nisu uspjeli. Naposljetku je skinuo odjeću i hodao gradom gol. Konačno, sam se prijavio policiji, došavši u gol u policijsku stanicu gdje je i uhićen, prenosi Direktno.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari