BRUTALNO UBOJSTVO

Ubojicu odvezli u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Polako se doznaje odakle snimka u javnosti

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Za ovakvo brutalno ubojstvo prijeti do 40 godina zatvora. Policija se oglasila o katastrofalnoj snimci ubojstva s nadzornih kamera koja se pojavila u javnosti

Romana Brnada, osumnjičenog za teško ubojstvo u subotu u Rijeci, preselili su u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu, nakon što mu je jučer određeno mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, od mogućeg utjecaja na svjedoke i dokaze.

Razlozi za istražni zatvor bili su, dalje, i opasnost od ponavljanja djela, te naročito teških okolnosti za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

Odvjetnik Aris Šarunić koji je Brnadi dodijeljen po službenoj dužnosti, za Index je potvrdio da je njegov branjenik prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj u Zagrebu.

“Po mojim saznanjima on ima povijest psihičke bolesti. Vidjeli ste ga, izgleda li on vama kao zdrav čovjek?”, rekao je za spomenuti portal.

“Jučer sam podnio zahtjev i on je po mom zahtjevu i mišljenju doktora u Rijeci prebačen u Zatvorsku bolnicu u Zagreb i tamo ostaje do daljnjega”, rekao je odvjetnik Šarunić.

Brnadi je istražni zatvor određen nakon što je u subotu u 13.40 u kafiću u centru Rijeke nasrnuo na 67-godišnju i nasmrt je pretukao. Prijeti mu 40 godina zatvora.

U medijima se nedugo nakon ubojstva proširila snimka tog čina s nadzorne kamere u kafiću, te se postavilo pitanje kako je snimka “procurila”, jer riječ je o dokazu, pa se to samim time nije smjelo dogoditi.

Video koji kruži, pokazuje snimku nadzornih kamera “iz druge ruke”, odnosno s mobitela kojeg netko drži u ruci i na kojem se vrti snimka zvjerskog premlaćivanja s prizorima ekstremnog nasilja.

“Želim se oglasiti zbog sporne snimke nadzornih kamera tragičnog događaja u caffe baru ‘Pin’. Snimku je presnimio policijski službenik na mjestu događaja, a kao dokaz u istrazi. Nisam upoznata s time kome je i zašto snimka proslijeđena. Napominjem da je nisam snimala, a niti sudjelovala u objavi iste”, rekla je vlasnica caffe bara Pin uza Novi list.

Time je demantirala da je snimku proširio netko iz kafića. Novi je list ranije pisao o tome da snimka, navodno, potječe od nekog od službenika koji su izašli na mjesto zločina. Stoga su sada sve oči uprte prema policiji.

“Nastavno na Vaš upit obavještavamo Vas da poduzimamo mjere i radnje, a u cilju utvrđivanja kako je snimka dospjela u javnost”, stoji u odgovoru riječke policije, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari