UBOJSTVO SE MOGLO SPRIJEČITI!? Riječani upozoravali na Slađaninu psihičku nestabilnost no njihovo mišljenje je – odbačeno!

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Strašno ubojstvo u Goli moglo se spriječiti da su institucije napravile svoj posao! Samo tjedan dana nakon što je koprivnički Centar za socijalnu skrb stavio izvan snage mišljenje riječkih kolega, Brkić je ubila svog nevjenčanog supruga

Strašno ubojstvo u Goli možda se i moglo spriječiti da su mjerodavne službe u Koprivnici reagirale na dramatična upozorenja Centra za socijalnu skrb u Rijeci, piše Podravski.hr.

Prema pisanom rješenju riječkog Centra samo desetak dana prije nego što je 28-godišnja Riječanka Slađana Brkić ubila svog 46-godišnjeg nevjenčanog supruga Dejana Slivara, Brkić je hitno morala biti zbrinuta u sigurnoj kući, a njezino dijete je moralo biti izuzeto i udomljeno “zbog teških uvjeta života, nebrige majke, psihičke nestabilnosti i sumnje u obiteljsko nasilje”.

Te je informacije nedavno potvrdio za Podravski.hr izvor iz sustava socijalne skrbi koji je ogorčen time što je taj sustav, po svemu sudeći, još jednom fatalno zakazao.

Izvor navodi kako je istim rješenjem Centra za socijalnu skrb u Rijeci osumnjičenica za teško ubojstvo Slađana Brkić, i to prema vlastitom traženju, također zbog obiteljskog nasilja trebala biti izdvojena iz obitelji i smještena u sigurnu kuću. I ne samo to, već su riječki socijalni radnici, kojima je očito bilo jasno o čemu se radi, zbog “bojazni u pasivnost koprivničkog Centra za socijalnu skrb”, predložili da se zatraži pomoć granične policije u Goli, mjestu na granici s Mađarskom, ako kojim slučajem zapne s provedbom rješenja o izdvajanju majke i sina iz ugrožene obitelji.

Samo tjedan dana nakon što je koprivnički Centar za socijalnu skrb stavio izvan snage mišljenje riječkih kolega, Brkić je ubila svog nevjenčanog supruga.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari