PRITVOREN U PULI

Uhićen bivši šef riječke krim policije zbog prijetnji ubojstvom djeteta

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kako doznaje Index, uhićen je bivši načelnik riječke krim policije Željko Kruneš.

Kruneš je pritvoren u pulskom istražnom zatvoru  prema rješenju Županijskog državnog odvjetništva u Puli.

Na teret mu se, doznaje Index.hr, stavljaja prijetnja ubojstvom unuka obitelji Šota, zbog poslovnog prostora koji je htio srediti svom prijatelju, a tereti ga se i za incident s automobilom te za prikrivanje dokaza dok je bio načelnik riječke krim policije.

Krunešov odvjetnik Saša Jelušić za Index je rekao kako uz najbolju volju ne može ništa komentirati jer je istraga proglašena tajnom.

Podsjetimo, emisija  Provjereno Nove TV objavila je iskaz bivše partnerice bivšeg načelnika riječke krim policije Željka Kruneša koja tvrdi kako ju je Kruneš zlostavljao jer je svjedočila protiv njega u sklopu istrage DORH-a i PNUSKOK-a.

Bivša panterica svjedočio da joj je Kruneš gurnuo dva prsta u grkljan

Krunešova bivša partnerica kazala je da ju je tada još aktualni načelnik krim policije zlostavljao jer je svjedočila da planira ubojstvo unuka obitelji Šota, zbog poslovnog prostora koji je htio na njihovu štetu priskrbiti svom prijatelju.

”Svjedokinja iskazuje da je gospodin Kruneš saznao da je ona to prenijela gospođi Šoti i tražio je od nje da to demantira ili ako je policija zove na razgovor, da o tome ne govori. Pet dana prije odlaska u Karlovac Željko joj je gurnuo dva prsta u grkljan i kazao joj je da će joj izvaditi grkljan jer tako se radilo u ratu. Uspjela je pobjeći, išla je na hitni trakt na Sušak. Međutim, on ju je presreo automobilom”, stoji u zapisniku dotične sa svjedočenja na sudu.

Izuzev zapisnika sa sudskog svjedočenja, Provjereno je došlo i u posjed e-maila u kojem je Kruneš slao prijetnje svojoj bivšoj partnerici.

“Rekao je da će im zabiti slamku u vratnu žilu”

Bivša partnerica Kruneša obitelji Šota je otkrila kako on planira ubiti njihovog unuka, javlja Provjereno.

“Ja u dnevnom boravku spavam, a on malo dalje u sobi leži i priča na telefon s nećakom, koji je imao prometnu nesreću i ima epilepsiju. I rekao mu je kao da bi sad jedan dan trebao zgaziti jednog sina. Sad ne obojicu, nego jednog sina i da se njemu neće to moć dokazati jer ima epilepsiju. Kad sam to čula, prvo nisam znala što da radim”, opisala je tada Krunešina partnerica.

Majka mladića kojeg je navodno htio ubiti je kazala kako je rekao da će im zabit slamku u vratnu žilu, da će im se napiti krvi i da će njihovu krv nositi oko vrata u bočici kao pobjedu protiv Šote.

Obitelj Šota napisala je kaznenu prijavu, a potom su uslijedila ispitivanja u karlovačkom DORH-u. Kruneš je pozvan kao okrivljenik, a sve je optužbe zanijekao. Njegov nećak je učinio isto, a njegova je partnerica odbila odgovarati na pitanja.

“Govorio da će ih zgaziti”

Kako je kaznena prijava u Karlovcu odbačena zbog nedostatka dokaza, on je odlučio tužiti obitelj Šota za klevetu i uvredu. No, do preokreta je došlo kada je o svemu odlučila progovoriti njegova bivša partnerica, piše Index.

Pred sudom je rekla sve. “Svjedokinja iskazuje da je kazao kako će ukrasti auto roditeljima, to je sve govorio gospodin Kruneš u njezinom stanu i da će nositi bočicu krvi oko vrata lančiću unuka od gospođe Šote”.

Osim toga, u iskazu stoji: “Pokazivao je na svom mobitelu unuke od gospođe Šota i govorio je njoj o planu da će ih zgaziti njegov rođak. Našao je njihove slike na nekom Facebooku, govorio je o tom rođaku da ima epilepsiju i da će ih zgaziti.”

Također je pojasnila i zašto je šutjela kada je prva prijava podnesena: “Svjedokinja iskazuje da je gospodin Kruneš saznao da je ona to prenijela gospođi Šota i tražio je od nje da to demantira ili ako je policija zove na razgovor da o tome ne govori.”

U nastavku iskazivanja bila je puno eksplicitnija: “Željko joj je gurnuo dva prsta u grkljan i kazao joj je da će joj izvaditi grkljan jer tako se radilo u ratu, uspjela je pobjeći, išla je na hitni trakt na Sušak, međutim, on ju je presreo s automobilom, molio da ne ide na hitni trakt, da će joj biti dobro i da će joj on pomoći, nije uopće išla na hitni trakt… On je govorio da će on izgubiti posao ako to kaže na hitnom traktu.”

Kruneš tvrdio da su sve to neistine

Krunešev odvjetnik na to je reagirao dopisom u kojem tvrdi kako je riječ o “pukim i ordiniram neistinama”. Pritom je naveo da je kaznena prijava protiv njegovog klijenta odbačena, te da se do trenutka slanja dopisa protiv njega niti pred jednim nadležnim državnim odvjetništvom ili redovnim sudom u Republici Hrvatskoj ne vodi niti jedan kazneni postupak u kojem bi se on nalazio u procesnoj ulozi okrivljenika. Međutim, nakon svjedočenja bivše partnerice ponovno je pokrenuta istraga s novim elementima.

Nedugo nakon što je slučaj dospio u medije je suspendiran zbog teže povrede službene dužnosti zbog čega se protiv njega vodi kazneni postupak pri ŽDO u Puli, piše Index.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari