SVIREPI ZLOČIN

Uhićen glavni osumnjičeni za stravično ubojstvo Vanje Đorčevske (14): Pronašli su ga u Turskoj

Foto: Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije/Youtube Screenshot

Prvo je ubijen frizer Pančo Žežovski, kojeg je otela ista skupina kao i Vanju. Ubijen je zbog duga od 500 eura, a jedina poveznica s tinejdžericom je njegov automobil kojim su oteli djevojku, ali i pištolj kojim su oboje ubijeni

Ljupčo Palevski-Palčo, koji je osumnjičen za otmicu i ubojstvo Vanje Đorčevske (14) i Pančea Žežovskog uhićen je, doznaje “Skopje1“.

Prema neslužbenim informacijama priveden je na granici nakon raspisane međunarodne tjeralice.

Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski na press konferenciji potvrdio je da je Palčo uhvaćen u Turskoj. Opisao ga je kao organizatora i izvršitelja te dodao da su informacije o njegovoj lokaciji dobivene operativno-obavještajnim putem.

Podsjetimo, prvo je ubijen frizer Pančo Žežovski, kojeg je otela ista skupina kao i Vanju. Ubijen je zbog duga od 500 eura, a jedina poveznica s tinejdžericom je njegov automobil kojim su oteli djevojku, ali i pištolj kojim su oboje ubijeni.

Palčo je, inače, bivši građevinski mogul, danas vođa radikalne proruske Desne stranke, kojemu boravak u zatvoru nije stran, kako je za RTL Direkt rekla Milka Smilevska, novinarka Al Jazeere iz Skopja, iza rešetaka je bio i zbog tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska.

“On je nakon 2002. otišao u Hrvatsku i živio je u Zadru, i tamo se bavio proizvodnjom peći za palete. Taj mu biznis u jednom dijelu nije uspio, i zbog toga su ga hrvatske vlasti privele i držale u pritvoru zbog nekih neraščišćenih imovinsko-pravnih odnosa”, rekla je Smilevska.

U posljednje vrijeme imao je i podcast na kojem je širio teorije zavjere, tako je i prošlog tjedna, dok je trajala potraga za Vanjom, pričao o “globalnoj kriminalnoj strukturi u kojoj je Makedonija pretvorena u servis za pranje ogromnih iznosa novca”. Naravno, koliko god ekstreman i oprskuran bio, javnost u Makedoniji je u šoku da Palevski stoji iza otmice i ubojstva, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari