MLADI PRIJESTUPNIK

Uhitila ga opatijska policija: Rumunj (23) u autu njemačkih tablica pokušao prokrijumčariti četvoricu Iračana

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Policija je jučer oko 10.30 sati zatekla muškarca (23) na širem području Matulja prema Rupi, kada je u osobnom vozilu njemačkih nacionalnih oznaka prevozio četiri državljana Iraka. Oni su zatražili međunarodnu zaštitu te su upućeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite

Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim državljaninom Rumunjske kojega se sumnjiči za počinjene kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma., javila je PU primorsko goranska.

Riječ je o muškarcu kojega su jučer oko 10.30 sati zatekli na širem području Matulja prema Rupi, kada je u osobnom vozilu njemačkih nacionalnih oznaka prevozio četiri državljana Iraka.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni, s ciljem ostvarenja novčane dobiti, s osobama koje je prevozio dogovorio prijevoz preko Hrvatske u susjedne zemlje Europske unije. Strani državljani zatražili su međunarodnu zaštitu te su upućeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite”, priopćili su iz policije

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 23-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari