PREBACUJU LOPTICU ODGOVORNOSTI

Video | Utvrđen tijek nesretnih događaja na setu filma ‘Rust’: Jasno je da su nemar i neprofesionalnost glavni krivci

Screenshot

Loptica odgovornosti se stalno prebacuje s 24-godišnje glavne rekviziterke na pomoćnika redatelja, koji je Baldwinu prije pucnjave na setu predao ubojiti rekvizit

Alec Baldwin vježbao je izvlačenje pištolja iz pojasa i pucanje. Nije znao da u rukama drži napunjeni pištolj, već je mislio da je riječ o rekvizitu. Sažetak je to policijskih spisa oko tragedije na filmskom setu. Jasno je da se osnovni sigurnosni protokoli na snimanju filma ‘Rust’ nisu poštovali.

“Sigurnosne upute koje objavi filmska industrija jasno objašnjavaju kako postupati s oružjem na setu. Upute nisu komplicirane i koriste se već godinama. Šokiralo me, ovakve se stvari ne događaju ako se poštuju osnovna sigurnosna pravila. I točka”, kaže Jeff Harris, odvjetnik koji zastupa kinematografe.

Više pogledajte u videoprilogu RTL-a:

Loptica odgovornosti se stalno prebacuje s 24-godišnje glavne rekviziterke na pomoćnika redatelja, koji je Baldwinu prije pucnjave na setu predao ubojiti rekvizit. Isti taj pomoćnik redatelja na jednom od prethodnih projekata je otpušten nakon što je u incidentu s oružjem ozlijeđen član ekipe. Nakon Baldwina, i njegova supruga Hilaria oglasila se na društvenim mrežama. Kaže da ne nalazi riječi kojima se mogu opisati šok i bol koju je donijela nesreća. Glumcu su podršku pružili i holivudski kolege.

“Alec Baldwin je pravi profesionalac. Ne znam pozadinu cijele situacije, ali zapravo, to nije neka mudrost. Moraš držati distancu. Zapucaš i to je to”, poručio je glumac Ray Liotta.

“Ako ti netko kaže da je oružje ispravno, to je u redu. Onda ga možeš i udariti po licu s tim. Ali, uvijek moraš sam provjeriti oružje. Mislim, to je stvarno tragedija”, kaže glumac Harvey Keitel.

Snimanje filma je prekinuto i kako sada stvari stoje, neće se završiti. Istraga je pokazala da su neki članovi ekipe prije nesreće napustili snimanje jer su smatrali da producenti filma ne poštuju sigurnosne protokole. “Mislim da će filmski studio biti odgovoran zbog nemara. Na sreću, zato studiji uvijek imaju osiguranje”, tvrdi odvjetnica Nina Marino.

Međutim, sindikati filmskih djelatnika ukazuju na stalne probleme u industriji. Nakon bdijenja održanog u čast stradale snimateljice Halyne Hutchins, i dalje ukazuju na loše uvjete na setovima, stalnu štednju, neprofesionalizam. Poručuju, tragedija je samo, nažalost, potvrdila ono što već dulje upozoravaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari