U MJESTU ČANAK

Užas u Lici! Prilikom razminiranja poginule dvije osobe

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sve se dogodilo u 13:18 sati, a kako kažu iz policije, jedna osoba stradala je na mjestu događaja, dok je druga preminula na putu prema bolnici

Policijska uprava ličko-senjska zaprimila je dojavu da se u mjestu Čanak, predio Vrlet-Skokovi, prilikom razminiranja minskog polja, dogodila minska nesreća u kojoj su poginule dvije osobe.

Sve se dogodilo u 13:18 sati, a kako kažu iz policije, jedna osoba stradala je na mjestu događaja, dok je druga preminula na putu prema bolnici.

O minskom incidentu za Danas.hr govorio je Neven Karas iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a.

Eksplodirala mina, ozlijeđen muškarac, na terenu žurne službe

“Danas poslijepodne dogodio se minski incident na području Perušića u kojem je stradalo dvoje pirotehničara. Jedan od njih smrtno je stradao na licu mjesta, dok je drugi preminuo na putu prema bolnici od zadobivenih rana. Kriminalističko istraživanje je u tijeku i stoga u ovom trenutku ne možemo dati detaljnije informacije”, istaknuo je.

Karas je potvrdio kako se minski incident dogodio na šumskom terenu.

“Više od 98 posto minski sumnjivog područja u Hrvatskoj upravo je šumsko područje”, izjavio je.

Napomenuo je kako su stradali pirotehničari obavljali ručnu detekciju mina i kako zasad nema točnih informacija o vrsti eksploziva jer je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku.

“Radilištu se ne može prići u potpunosti, nego samo do određene kontrolne točke. S obzirom na to da je u pitanju minski incident tamo su naši kolege iz PU Ličko-senjske, naši prirotehničari i pirotehnički nadzornici iz Hrvatskog centra za razminiranje koji daju stručnu podršku i svi oni koji su potrebni”, rekao je Karas.

Na pitanje o toe na koji se način razminiravalo to područje i jesu li se koristili strojevi Karas je naglasio kako se šumsko područje pretežito razminirava ručnom detekcijom mina.

“Tamo gdje je moguće koriste se strojevi za razminiranje i to manjim strojevima koji mogu ući u takva područja”, rekao je Karas.

Izrazio je sućut obiteljima i kolegama stradalih pirotehničara.

I Sabor je minutom šutnje odao počast dvjema osobama koje su poginule.

“Upravo sam dobio tužnu vijest da su, prilikom razminiranja područja oko Perušića smrtno stradale dvije osobe koje su obavljale svoj posao”, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković i pozvao zastupnike da im minutom šutnje odaju počast, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari