(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) Srna iskočila pred vozila na Tibljaškoj cesti. Nije joj bilo spasa…

Foto: Riječanin

Nesreća se dogodila danas oko podneva. Oštećena su dva vozila

Jedna od “noćnih mora” svakoga vozača svakako je i sudar s divljom životinjom, iz više razloga: što zbog žala za životinjom koja uglavnom izvlači deblji kraj u tim situacijama, što zbog štete na vozilu, što zbog “zapetljane” situacije oko pitanja odgovornosti i nadoknade štete na oštećenom vozilu.

A upravo jednoj takvoj nesretnoj situaciji svjedočili smo danas oko podneva na Tibljaškoj cesti na kojoj je srna izletjela iz šumarka i nažalost nakon sraza s automobilima smrtno stradala na licu mjesta.

Usto, kako se čini, u ovom događaju prouzročena je šteta na čak dva osobna vozila. Naime, čini se kako je na srnu naletjelo najprije vozilo crvene boje koje je onda nesretnu životonju odbacilo na vozilo tamnije boje koje je također oštećeno u ovome događaju.

Točan slijed događaja znat će se nakon obavljenog policijskog očevida. Promet Tibljaškom cestom još uvijek se odvija otežano i usporeno pa se vozači mole za pojačani oprez i strljenje.

Inače, policija je u proteklih tjedan dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala čak devet sudara vozila sa životinjama!

Riječ je o događajima s područja Bakra, Kostrene, Krka, Viškova i Žejana u kojima je na osobna vozila naletjela divljač-srne i tri divlje svinje. Osim navedenoga, na području Krka je evidentiran sudar vozila s ovcom.

U sudarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a uginule životinje preuzeli su djelatnici nadležnih tijela. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 51 tisuća kuna.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Iz PU primorsko-goranske napominju kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto. Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari