UZROK SMRTI JOŠ NEPOZNAT: U lošinjskoj uvali Valdarke pronađen preminuli ronilac

U srijedu rano poslijepodne na brodici nedaleko malološinjske obale pronađen je čovjek u ronilačkom odijelu koji nije davao znake života

Riječ je o hrvatskom državljaninu čija se smrt još istražuje. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je u srijedu 17. veljače u 12.25 sati posredstvom Županijskoga dojavnog centra 112 Rijeka poziv očevica o čovjeku koji u ronilačkom odijelu nepomično leži na brodici na poziciji uvala Valdarke, istočna obala otoka Mali Lošinj, na oko 50 metara od obale, o čemu je Središnjica odmah obavijestila nadležnu Lučku ispostavu Mali Lošinj i Pomorsku policiju Rijeka.

Nedug po prijemu dojave djelatnici malološinjske Ispostave na dojavljenoj poziciji pronašli su brodicu na kojoj je preko pramčane ograde visjelo tijelo nažalost preminuloga S.D., (rođen 1955. godine). U dogovoru s policijskim službenicima brodica je uzeta u tegalj do obale gdje je započela policijska istraga o ovome slučaju.

U okviru očevidnih radnji djelatnici Lučke ispostave Mali Lošinj utvrdili su da je preminuli pronađen u vlastitoj brodici hrvatske zastave, plavo – bijele boje sa kabinom i tendom, pogonjena brodskim pogonskim strojem snage 132 kW.

Daljnje istražne radnje provode službenici krim – policije. Iz PU primorsko-goranske priopćeno je kako na tijelu pokojnika nema tragova koji bi upućivali na to da je u pitanju kazneno djelo, kao i da će se točan uzrok smrti utvrditi obdukcijom. Priopćeno je i kako muškarac nije s Lošinja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari