PUKLA MU JE SLEZENA

Detalji brutalnog premlaćivanja dječaka: Mnogi su znali, gledali i snimali…!

RTL

14-godišnji dječak završio je na podu dok su ga četvorica brutalno mlatila. Srećom zaustavio ih je slučajni prolaznik

Hrvatsku je šokiralo brutalno premlaćivanje maloljetnika sinoć u Zadru. Rukama i nogama četvorica su mladića izmlatila učenika osmog razreda koji je završio na kirurgiji, donosi RTL.

Više u VIDEOPRILOGU:

I to nije bio prvi put. Snimke koje bi vas mogle uznemiriti pokazuju da je vršnjačko nasilje trpio dulje vrijeme i u školi, pa se postavlja pitanje kako je moguće da se kobne posljedice nisu uspjele spriječiti. A mnogi su znali, gledali i snimali.

Mlatila ga četvorica, slučajni prolaznik iz zaustavio

Maltretiranje koje traje već neko vrijeme sinoć je eskaliralo. 14-godišnji dječak završio je na podu dok su ga četvorica brutalno mlatila. Srećom zaustavio ih je slučajni prolaznik.

“Ovu priliku bi iskoristio da zahvalim građanima koji su promptno reagirali i koji su spriječili daljnji sukob među maloljetnicima, što znači da su spriječili i moguće veće posljedice”, rekao je načelnik Prve policijske postaje Zadar Elvis Perinčić.

Dječak je primljen s teškim ozljedama u zadarsku bolnicu. Neslužbeno doznajemo da mu je pukla slezena.

“Sad se trenutno nalazi na odjelu za kirurgiju i dalje je pod opservacijom. Zasad je njegovo stanje stabilno i ako tako ostane nadamo se da će za dan-dva biti otpušten iz bolnice”, rekao je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar Edi Karuc.

Napadači privedeni

Policija je već sinoć privela maloljetnike i jednog punoljetnika za koje sumnja da su sudjelovali u napadu.

“Provodi se kriminalističko istraživanje prema osobama koje smo radom na terenu u najkraćem vremenu priveli u policijsku postaje. Riječ je o maloljetnim napadačima i maloljetnik je žrtva ovog kaznenog djela”, kazao je Perinčić.

Snimke fizičkog napada na dječaka šire se i popularnom društvenom mrežom – tik tok, a dokazuju da je bio sustavno zlostavljan.

Što se događa s mladima?

“Mislim da nasilje je nasilje, nema tik tok ovo ono.. Uvijek će biti nasilje. To je problem na kojem treba raditi. Je li preko tik toka, prije je bilo preko Fejsa. Što god dođe novo, uvijek ima nasilja”, kaže Zadranin Duje Jeličić.

“Zadar je po meni siguran, a nažalost to je slučaj koji treba nekako ne pripisati gradu nego određenoj skupini tih maloljetnika koji su se tako ponijeli”, kaže Karolina Zajac.

“Iznenađena sam s puno toga što se događa s mladima, a malo im se nudi isto. I onda djeca ne znaju što će pa gluposti rade”, kaže Zdenka Sommer.

“Odrastaju uz glorificiranje nasilja”

Mladi su, kažu psiholozi, nažalost odraz društva koje promiče krive vrijednosti, a na nasilje tada reagiraju snimajući ga mobitelom.

“Ja bi rekla da smo mi društva koje je svjesno sve više da nasilje postoji i sve smo manje osjetljivi na njega, sve je manja empatija koja tek proradi kad dođe do te eskalacije. Nekako se probudi ta uspavana empatija. Ali djeca  odrastaju u društva koje glorificira nasilje”, kazala je psihologinja u Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba Ana Raguž.

Svako dijete u Hrvatskoj se prema istraživanju Poliklinike susrelo s nasiljem, bilo kao žrtva, počinitelj ili samo pasivni promatrač, pišu RTL-ove Vijesti.hr

Dragana Eterović/RTL Danas/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari