Detalji užasa u Istri: ‘Ubojica je bio neugodan, pratio je Nijemce i onda je došlo do sukoba’

Foto: Duško Marušić/Pixsell

‘Nijemci su pokušali mijenjati put i svakako ga eskivirati, na kraju su stali i pitali ga zašto ih prati’

Policija je u utorak oko 22.50 sati zaprimila dojavu da se na terasi ugostiteljskog objekta u Valbandonu nalazi ozlijeđena osoba.

Oko 22.40 sati počinitelj je na Fažanskoj cesti nožem ozlijedio 23-godišnjeg njemačkog državljanina, koji je s prijateljima pobjegao na terasu ugostiteljskog objekta. Ozlijeđeni njemački državljanin prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je u 1.45 sati preminuo.

Terasa ugostiteljskog objekta na broju 55 na koju je ranjeni mladić pobjegao i čekao hitnu pomoc.
Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Policijski službenici su odmah nakon dojave pristigli na mjesto događaja i započeli s mjerama traganja za počiniteljem te su oko 00.20 sati, na plaži na Puntiželi, pronašli i uhitili osobu koja se dovodi u svezu s kaznenim djelom.

Fažanska cesta na kojoj je došlo do napada nožem na njemačkog mladića
Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Iako su neki objavili da se ubojstvo dogodilo u Vili Lavanda, to nije točno. Kako doznaje reporter RTL-a Ivan Dobran, ljudi iz te vile su im pomogli kad su dotrčali vodeći ranjenog prijatelja.

Kako je za RTL ispričala kćerka vlasnika Vile Lavanda Lucija Bobanović, situacija je krenula u beach baru gdje se grupica Nijemaca zabavljala.

Bar na plaži na koju je ubojica često dolazio.
Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

“Nijemci su pokušali mijenjati put i svakako ga eskivirati”

“Ubojica je cijelo večer tamo proveo i bio neugodan prema svim gostima. Buljio je u Nijemce cijelo vrijeme. Žrtva mu je rekla da ima lijepu frizuru, na što je ubojica odgovorio da ne prima komplimente od muškaraca vec samo od žena”, kazala je i nastavila:

“Nakon toga, Nijemci su krenuli pješice kući, to je petnaestak minuta šetnje. Ubojica ih je pratio. Nijemci su pokušali mijenjati put i svakako ga izbjeći, na kraju su stali i pitali ga zašto ih prati na što je ubojica rekao da su ga silovali i da oni njega prate. I valjda je tu došlo do konflikta”, tvrdi.

Nijemci su ubodenog prijatelja hodajući doveli do Vile Lavanda gdje su ih gazdarica i njena kćerka sklonili.

“Oni su se bojali. Jer je netko rekao da ima i pištolj”, kazala je.

Policija je stigla, kažu, jako brzo a hitnoj je trebalo 15 minuta.
Vijesti.hr/Ivan Dobran
Duško Marušić/Pixsell

Više u VIDEOPRILOGU: 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari