SEDAM GODINA

Građani o presudi Lovrić Merzel: ‘Bit će vani za tri’. Ključni svjedok: “Uzela je kuvertu s apoenima od 500 eura”

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Od primanja mita do pranja novca i peglanja službenih kartica. Bivša SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel kriva je po svim točkama optužnice i odlazi u zatvor na sedam godina

Od uhićenja do nepravomoćne presude prošlo je punih osam godina, a bivša županica presudu je dočekala kamenog lica.

“Te se prvooptužena Marina Lovrić Merzel na temelju članka 51. Kaznenog zakona osuđuje na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina”, izrekao je sudac zagrebačkog Županijskog suda, Vjeran Blažeković., izvještava Marina Brcković za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Tek kasnije se slomila i zaplakala.

Kriva je po svim točkama optužnice! Primanje mita od 100 tisuća eura pokušala je prikriti kupnjom stana u Zadru na nećakovo ime.

Prepletila je zgradu Hitne pomoći za više od pet milijuna kuna, neosnovano platila i savjetnika, fiktivno zapošljavala obitelj i prijatelje, županijski novac trošila je na privatne zabave, peglala je službene kartice po restoranima i benzinskim postajama, a poslugu na vlastitoj svadbi naplatila je Hrvatskim šumama!

“Pokazuje bezobrazluk i bahatost u ponašanju službene osobe u cilju ostvarivanja svojih osobnih interesa i koristi. Pokazala je na koji se način političar nikako ne smije ponašati”, rekao je Blažeković.

Nakon tri sata u sudnici, nezadovoljni odvjetnici, bez komentara, a tužiteljstvo tek pozdravlja osuđujuću presudu.

“Jedinstvena kazna zatvora od sedam godina nam se čini preblaga”, smatra zamjenik ravnateljice USKOK-a, Vjekoslav Tolnaj.

A zbog koje je bivša županica iz sudnice odvezena ravno u Remetinec. Dobro poznato mjesto gdje je prije osam godina provela, pet mjeseci.

“Znate kako se kaže, živ čovjek sve izdrži. Jedino mjesto gdje ću ja sigurno dokazati svoju nevinost je sud”, govorila je tako Marina Lovrić Merzel.

Na kojem je provela posljednje četiri godine tvrdeći da nije kriva.

“Vjerujte dok dišem posljednji trenutak borit ću se za istinu, a sigurno dokazati da sam radila u skladu sa zakonom”, rekla je Lovrić Merzel.

Nije uspjela, a uz nju, nepravomoćno je osuđen i njezin nećak Dalibor Rožanković na godinu i pol zatvora, baš kao i poduzetnik Bernard Popec, dok je Silvio Kobeščak dobio godinu dana. Presudu svojoj bivšoj županici posebno su pratili Siščani.

“Žalosno. Pa mislim da je kriva, kao i svi većinom. Fino su se nakrali, a dobe neke slabe kazne”, kaže Marijeta Grgurić iz Siska.

“Di ste mene našli, ja sam bio njezin snimatelj. -Pa vi onda dobro znate. Pa znam je dobro i žao mi je što je tako prošla”, smatra Zdenko Plevančić.

“Bit će vani za tri”, smatra Željko Dermišek, bivši pravnik, koji kaže da ne vjeruje u naše pravosuđe.

Protiv Merzel svjedočio je poduzetnik Željko Žužić. Nagodio se s tužiteljstvom nakon što je priznao da joj je dao mito od sto tisuća eura i dobio je uvjetnu kaznu.

“Ona se digla uzela tu kuvertu, uz prozor ju stavila”, govorio je Žužić.

Postane li presuda pravomoćna, Lovrić Merzel ostat će bez stana u Zadru kupljenog od mita, 10 tisuća eura i više od 900 tisuća kuna, izvještava Marina Brcković za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari